Gazetecilerin hocası Şişlili Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde!

Gazetecilerin hocası Şişlili Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde!

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı'nda bulunan İletişim Fakültesi'nin eski Dekanı, Şişlili Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek, köşe yazılarıyla artık Şişli Gazetesi’nde.

Şişli’nin kuruluşundan buna Şişli’nin tarihine tanıklık etmiş Şişlili olan Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek, Şişli’yi Şişli Gazetesi’nde yazdığı köşe yazısında kaleme alacak.

PROF. DR. MELDA CİNMAN ŞİMŞEK KİMDİR?  

Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek, 1955’de İstanbul’da doğdu.

Özel Şişli Koleji’nde başladığı ilköğrenimi, Özel Dost İlkokulu’nda tamamladı.   Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi’nde bir yıl okuduktan sonra Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi’ne geçip, 1972’de Şişli Terakki Lisesi’nden mezun oldu.

Daha sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dönüşen İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İ.İ.T.İ.A. Şişli İktisadi ve Ticari İlimler Y.O.’ndan, 1977 yılında ‘İşletmecilik‘ dalında lisans diploması aldı.

1978 ‘de, halen çalışmakta olduğu İ.İ.T.İ.A.  Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Y.O.’na,  şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ‘siyaset bilimi asistanı‘ olarak girdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsü’nde ‘siyaset bilimi‘ üzerine yüksek lisans yaptı.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü devam ederek doktorasını tamamladı ve ‘iktisat doktoru‘ ünvanını aldı. Halkla İlişkiler dalında doçent ve profesör oldu.

M.Ü. İletişim Fakültesi’nde akademik kariyere başladığı tarihten günümüze, Siyaset Bilimine Giriş, Siyasal Düşünceler Tarihi,  Kültür Tarihi, Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi, Günün Ekonomik ve Politik Sorunları, Ortadoğu Sorunları, Siyasi Tarih, Türkiye’nin İdari Yapısı, Türk Siyasal Hayatı, Kamuoyu, Bilgi Kaynakları, İşletmelerde Organizasyon, İletişime Giriş ve İletişim Teorileri, Çevre Sorunları, A.B.’nde Çevre Mevzuatı, Küreselleşme ve Kimlik, Kent Kimliği ve İletişim, Düşünce Gelişimi Açısından İletişim, Medya Okuryazarlığı, Görsel İletişim, İkna ve Propaganda, Siyasal İletişim,  Kişilerarası İletim, Sağlık İletişimi, İktisada Giriş adları altında, çeşitli dersler verdi.

İstanbul,  İstanbul Ticaret, Yeditepe, Kadir Has Üniversiteleri ve Harp Akademisi’nde,  Acıbadem ve Bilim Üniversiteleri’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2004-2007 yılları arasında dekan, 2007-2010 yılları arasında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

2010’da tekrar dekanlığa getirildiyse de, bir kaç ay sonra bu idari görevinden ve ikinci kez seçildiği bölüm başkanlığından istifa edip, sadece öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

39 yıldır Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmakta olan Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek; bugüne kadar sayısız doktora ve yüksek lisans tezi yönetmiş; biri editörlük olmak üzere üç kitap, çok sayıda makale yazmış; ulusal ve uluslararası tebliğler sunmuş, çok sayıda jüri üyeliği, oturum başkanlığı ve bilirkişilik yapmıştır.

İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.