Gaziosmanpaşa Halk Meclisi Toplantıları Başladı

Gaziosmanpaşa Halk Meclisi Toplantıları Başladı

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Meclisi Toplantıları devam ediyor

 Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2013 yılının ilk toplantısında vatandaşlar, isteklerini sözlü ve yazılı olarak yetkililere ulaştırma imkanı buldu. Merkez, Bağlarbaşı, Karlıtepe, Yenidoğan, Sarıgöl, Yıldıztabya ve Pazariçi mahallelerini kapsayan toplantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile belediye başkan yardımcıları ve bölüm müdürlerinin tam kadro yer aldığı toplantıda vatandaşlardan gelen istek ve talepler yetkililer tarafından cevaplandı.
Belediye Başkanı Erol, bir Gaziosmanpaşalı olarak yaklaşık 25 yıldır çeşitli görevlerde Gaziosmanpaşa’ya hizmet ettiğini belirterek, “Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile birlikte Gaziosmanpaşamız için uyum içinde çalışıyoruz. Amacımız tüm hizmetlerimizle, eğitim ve sağlık yatırımlarımızla ve ilçemizde gerçekleştirilen İstanbul’un en büyük yerinde dönüşüm çalışmalarımızla birlikte sosyal donatı alanlarıyla da ilçemizin hak ettiği kaliteli yaşama kavuşturulmasıdır” dedi.

Vatandaş sordu , başkan cevapladı

Başkan Erol, Halk Meclisleri’nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada, ilçede bu güne kadar birçok yeni okul, yeni derslik ve bu kadar sağlık yatırımı yapıldığı halde halen eksiklikler olduğunu ve bunun geçmişten bu güne kadar gelen bazı yapısal sorunlardan kaynaklandığını ifade ederek, “İlçemizin acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Ülkemizde 2000 yılından önce yapılan binaların neredeyse tamamına yakını çürük binalar, ayrıca insanlarımız da yaşam koşullarından memnun değil ve daha iyi yaşam koşullarını hak ediyorlar. Tedbir alıp bir an önce binalarımızı yenilemeliyiz ve bunu da hakkaniyetle yapacağız. Gaziosmanpaşalılara hak ettikleri gibi parklarıyla, otoparklarıyla, okullarıyla yepyeni binalar yapacağız. Dönüşüm çalışmalarının yanı sıra eğitim yatırımlarına da çok önem veriyoruz. Bu yıl içerisinde 7 yeni okulumuzun inşaatına başlıyoruz ve her yıl 5 yeni okul yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Toplantıya katılan vatandaşların sorularını da cevaplayan Erol, kentsel dönüşüm konusunda kesinlikle zorla anlaşma diye bir şey olmadığını belirterek, “Mutlaka sizlerle oturup anlaşacağız ve bu işi birlikte çözeceğiz. Sizi tatmin etmeyen bir proje çalışması belediyeden bile önünüze gelse sakın imzalamayın. İlçemizdeki dönüşüm yerinde ve hakkaniyetli bir dönüşüm olacaktır” ifadelerini kullandı.
Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz da, ilçedeki dönüşüm çalışmalarının yanında eğitim ve sağlık hizmeti alanında da çok başarılı işler yapıldığını kaydederek, “Çağdaşlığın, modernliğin en önemli ölçüsü çağdaş yaşam alanlarıdır. Eğer yeşil alanlarımız, çocuklarımız için oyun alanlarımız yoksa modernlikten söz edemeyiz. Artık Türkiye Avrupa’da ve dünyada parlayan bir yıldız haline geliyor. Sizlerden ricam bu kentsel dönüşümü rant kapısı olarak değil, çocuklarımız için çok güzel, mutlu bir gelecek olarak görmeniz. Gaziosmanpaşa çok yakın bir zamanda İstanbul’da ilk 10 ilçe arasına girecektir. Bu kadar önemli konumda olan bir ilçede, böylesine büyük bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılması ancak başarılı insanlar sayesinde olur. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında ilçemizin en büyük ihtiyacı olan eğitim alanında da son yıllarda çok önemli işler yaptık. Özellikle 2009 ve 2013 yılları arasında yaptığımız çalışmalarla ilçemizdeki eğitim alanları yüzde 150 artmış durumda” dedi.
Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ilçede yaptığı çalışmalardan da bahseden Yavuz, “Yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.