Geleceğin Sinemacıları Usta Oyuncuyu Dinledi

Geleceğin Sinemacıları Usta Oyuncuyu Dinledi

Oyuncu Necat Birecik, “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi” kapsamında geleceğin sinemacılarına Oyunculuk Yönetimi konusunda seminer verdi.

Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’nün, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirdiği “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi”  kapsamında Oyuncu Necat Birecik, eğitim alan öğrencilere seminer verdi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş ve proje kapsamında eğitim alan öğrenciler katıldı. Seminer öncesinde kısa bir konuşma yapan Etüd Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş, Esenler Belediyesi olarak geleceğin sinemacılarına verdikleri eğitimler kapsamında düzenledikleri seminerlerin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımlarından dolayı tüm öğrencilere teşekkür etti.

Yeşiltaş’ın ardından söz alan Oyuncu Necat Birecik, “Oyunculuk Yönetimi” konusunda seminer verdi. Özgeçmişi hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Birecik, lise yıllarında hangi mesleği seçeceğine dair kariyer bilinçsizliği içinde olduğunu anlatarak, okulun tiyatro kulübüne katılarak oyuncu olmaya karar verdiğini söyledi. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde lisans eğitimine başladığını belirten Birecik, mezun olduktan sonra tiyatroya yöneldiğini dile getiren Birecik, kariyer planlamasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Hala bu ülkede kariyer planlamasıyla ilgili çok ciddi körlükler olduğunu düşünüyorum” dedi.


 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.