Genç, bilgi teknolojilerinde Sarıyer farkını anlattı

Genç, bilgi teknolojilerinde Sarıyer farkını anlattı

Sarıyer Belediyesi, dünyanın en önemli bilgi teknolojisi ve yazılım hizmetleri şirketlerinden IBM tarafından düzenlenen Bilişim Teknolojilerinin Yerel Yönetimlere Katkısı konulu seminere katıldı.

Çırağan Sarayı Kempinski Otel’de düzenlenen etkinlikte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’nin faaliyetlerinde teknolojik çözümler ve bilişim sistemlerinin belediye süreç yönetimlerindeki rolü hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Genç’in konuşmasından önce Sarıyer Belediyesi hizmetlerinin anlatıldığı bir tanıtım filmi yayınlandı.

Görsellerle desteklenen konuşmasının geneli itibarıyla, Sarıyer Belediyesi olarak, teknolojik gelişimlerin tümünü yaşamın her alanına entegre etmek için çalıştıklarını ve bu doğrultuda ilerleyerek, bilişim gündeminde yer alan yenilikleri yerel yönetim aşamalarına uyguladıklarını kaydeden Başkan Genç, teknolojiyle hiç irtibatı olmayan yurttaşlarda da yaşadıkları çağın farkındalığını yaratmak için uğraş verdiklerini belirtti.

 

‘BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANIYOR’

Teknolojinin çok hızlı şekilde değiştiğini ve bu değişime ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Sarıyer’de de büyük bir değişim yaşanıyor. Bu değişim devam edecek. Teknoloji alanında yaptığımız her girişim, attığımız her adım bu değişimi pekiştirecek, güçlendirecek ve maksimum fayda sağlayacak niteliktedir” dedi.

 

Çağın gereklerine uygun olarak yerel yönetimlerin de en gelişmiş bilgi sistemlerini kullanması gerektiğinin altını çizen Genç, “Tüm çalışmalarımızın kontrolünü, geliştirdiğimiz sistemin ışığında kontrol ediyoruz. Çalışma alanımız çok geniş, bu geniş alanda verimliliği artırmak için sisteminizin de ona uygun tasarımlar ve donanımlara sahip olması gerekiyor. Biz de altyapımızı bu devamlılığı sağlayacak şekilde hazırlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

 

AKADEMİK DESTEK

İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin Sarıyer’de olmasının büyük bir şans olduğuna da değinen Başkan Genç, sosyal ve pratik yaşamdaki deney ve bilgilerin, veri toplama ve analiz sürecinin, üniversitelerin yol göstericiliğinde bilimsel bir zemin üzerine inşa edilmesinin çok daha olanaklı olduğuna işaret etti.  Genç, teknoloji alanında da Sarıyer Belediyesi’yle akademik kadroların bir arada hareket ettiğini dile getirdi.

 

‘BEŞERİ PRATİKTEN KOPUK OLMAMALI’

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde dinleyicilere; belediyenin gerçekleştirdiği Kablosuz İnternet Erişimi, Elektronik Kent Rehberi’nin de içinde bulunduğu e-belediye hizmetleri, Kent Bilgi Sistemi, Çağrı Merkezi, dijital arşiv oluşturulması, ücretsiz bilgisayar eğitiminin yanı sıra içinde bir teknoparkın da bulunacağı yeni belediye hizmet binasından bilgiler aktardı.

 

Genç ayrıca, içinde insan unsurunun olmadığı, beşeri pratikten kopuk biçimde uyarlanan teknolojinin istenen düzeyi tutturmaktan uzak kalacağını belirterek, teknolojinin geniş halk kitlelerine ulaştırılmasının önemine değindi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.