Genç girişimci, Dünya Ekonomi Forumu’nda ayakta alkışlandı

Genç girişimci, Dünya Ekonomi Forumu’nda ayakta alkışlandı

Dünya Ekonomi Forumu’nun MENA (Middle East North Africa - Ortadoğu Kuzey Afrika) ayağına İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Yönetim Kurulu Üyesi, EID İnşaat ve INTRO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız’ın sözleri damga vurdu. Türkiye’nin O

Forumda Türkiye’nin Ortadoğu ekonomilerinde oynadığı role değinen Yıldız, ülkenin önde gelen şirketlerinin bölgede büyük yatırımlar yaptığını dile getirdi.

İSGİD Yönetim Kurulu Üyesi, Batı’nın Ortadoğu’ya maddi ve ekonomik kaygılarla; Türkiye’nin ise tarihi ve kültürel duyarlılıkla yöneldiğini belirtti. Bora Can Yıldız, şunları ifade etti:

"Avrupa ülkeleri benzeri görüşmemiş bir ekonomik bunalım ile mücadele ederken, Türkiye güçlü bir ekonomik büyümeye şahit oluyor ve bunda Ortadoğu ile yakın bağlarının katkısı büyük. Allah’a şükür bizi zamanında Avrupa Birliği’ne kabul etmemişler. Kendine özgü konumumuz var, hem Avrupa’ya hem de Ortadoğu’ya çok yakınız. Bir taraf bunalım içinde iken diğer taraf bize büyük fırsatlar sunuyor. Bu nedenle dünya ekonomik bunalımında yolumuza devam edebildik ve büyüdük."

“IRAK TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Yıldız, Türkiye'nin Çin’in ardından dünyanın en güçlü büyüyen ülkesi olduğunu; 775 milyarı geçen üretimi elinde bulundurduğunu; Dünya Bankası tarafından üst gelir grubunda anılan ekonomilerine girdiğini açıkladı. Yıldız, Türkiye’den şirketlerin bölge ülkelerde fırsatları iyi kullandığına işaret ederken, "Irak şu anda bir trilyon dolardan fazla alt yapı yatırımı yapıyor, limanlar, otoyollar, boru hatları, ve petrol ve gaz. Günlük 2 milyon varil olan petrol üretimi, 2020’de 8 milyon varile, 2030’da 12 milyon varile çıkacak, bu kadar büyük ve tarihi bir fırsattan söz ediliyor. Hem eğitim yapımızın sunduğu artı hem de kalifiye eleman ile şirketler fırsattan gayet iyi bir şekilde faydalanıyor." dedi.

Forumun moderatörü Prof. Yahia Zoubir ise "10 sene evvel Türkiye para kuru ile mücadele ediyordu. Demokrasi ve İslam dengesi tenkit edilse de ülke ekonomik gelişimini çok iyi yönetti." yorumunu yaptı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.