Gergin maçı Feriköyspor kazandı

Gergin maçı Feriköyspor kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig 4.grup 5.haftada sonucu haftanın en çok merak edilen karşılaşmasında Feriköy kendi sahasında Beykoz 1908’i konuk etti.

İstanbul Süper Amatör Lig 4.grup 5.haftada sonucu haftanın en çok merak edilen karşılaşmasında Feriköy kendi sahasında Beykoz 1908’i konuk etti.

Şişli temsilcisi taraftarları stadı doldururken, stad dışında da mücadeleyi takip eden taraftarların sayısı oldukça fazlaydı. İstanbul’un sayılı semt derbilerinden biri olan Feriköy-Beykoz karşılaşması sonrasında gülen taraf ev sahibi ekip olurken, ev sahibi ekip taraftarları stadı doldurdular.

Beykoz taraftarları ise bu derbide Şişli Kaymakamlığı ve Şişli Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı karar doğrultusunda takımlarının yanında olamadılar.

Emniyet tedbirleri göze çarptı

Hafta içinde alınan karar gereğince  misafir takım taraftarları bu karşılaşmada Feriköy stadında takımlarını destekleyemediler. Yasağa rağmen stat ve çevresinde yaklaşık 3 saat öncesinden alınan tedbirler maç saati yaklaştıkça daha da arttı. Stat çevresinde adeta kuş uçmasına izin vermeyen emniyet görevlileri görevliler hariç kimseyi stat içerisine almadı. Bu karşılaşma için 100 e yakın çevik kuvvet ve Spor Büro yetkileri görev yaptı.

Karşılaşma öncesinde klübe krizi yaşandı.

Mücadele öncesinde her iki takım da sahaya çıktılar. Beykoz 1908 teknik heyeti ve yedek oyuncuları ev sahibi taraftarların bulunduğu açık tribünün önünde ki kulübeye geçirilmek istendi. Bu duruma itiraz eden sarı siyahlılar diğer kulübeye geçmek istedi. O esnada saha içi karıştı ve deplasman ekibi teknik heyeti takımı sahadan çekerek soyunma odasına gittiler. Sahaya çıkan hakemler de tekrar içeri girdiler. Yaklaşık 10 dakikalık bir bekleyişin ardından yapılan görüşmeler sonucunda sarı siyahlılar tekrar sahaya çıktılar ve karşılaşma 12 dakikalık gecikmeyle başladı.

Beykoz 1908 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın başlangıç düdüğüyle birlikte saha içinde gerginlikler başladı. 4.dakikada Feriköy tribünleri önünde iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Bu tartışma esnasında sarı siyahlı oyuncu Roland Atsanga rakibine yaptığı fiziki darbe sonucu direkt kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı ve deplasman ekibi 10 kişi kaldı. Beykoz 1908 mücadele boyunca 10 kişi mücadele etti.

Gol 45+2 de geldi

Mücadelenin ilk yarısında Feriköy’ün 11.dakikada Hasan’ın vuruşunda, 38.dakikada Samet’in vuruşunda 2 topu direkten dönerken, konuk ekibin 9.dakikada Yusuf ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk 45 dakika 1 kişi eksik oynayan Beykoz 1908 karşısında Feriköy direkten dönen toplar dışında etkili olamazken, 45+2.dakikada Emirhan’ın golüyle devreyi 1-0 önde kapattı.

Ardı ardına goller geldi

Mücadelenin ikinci yarısına sarı siyahlılar 2 oyuncu değişikliği ile başladı. İlk devre sonunda teknik direktörü Şakir Keşkek oyuncularını sert bir şekilde uyarırken uzaktan şutlarla etkili olmalarını istedi. 4.dakikada sahada 1 kişi eksik kalan Beykoz 1908 oyuncuları 70.dakikaya kadar müthiş bir mücadele örneği gösterirken, bu dakikada Samet’in ceza sahası dışından mükemmel vuruşunda top filelerle buluştu ve Feriköy 2-0 öne geçti. Sahada 1 kişi eksik olan ve 2-0 geriye düşen sarı siyahlı oyuncular oyundan biraz düştüler. 79.dakikada Mustafa Akyüz’ün sağ taraftan kullandığı korner atışında Selman kafa vuruşuyla aradaki farkı 3’e çıkardı. Mücadelenin sonuna 6 dakika ek süre ilave edildi. 90+1.dakikada Cihan’ın golü farkı 2’ye indirdi fakat kalan sürede sarı siyahlılar başka gol bulamayınca  ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Feriköy galibiyet çoşkusunu taraftarlarıyla yaşadı

Mücadelenin bitiş düdüğü ile birlikte ev sahibi ekibin futbolcuları 90 dakika boyunca kendilerini destekleyen taraflarına koşarken, karşılıklı tezarühatlar yaparak galibiyeti doyasıya kutladılar. Saha içerisinde orta yuvarlakta toplanan oyuncular “Başkan gelmeden sahadan çıkmayız” dediler ve Feriköy başkanı Oktay başkan saha içerisine geldi. Futbolcularıyla kısa bir konuşma yapan Başkan, galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik ederek önümüzdeki haftalarda da aynı mücadelenin devam etmesini istedi.

Emniyet tedbirleri maçtan sonra da devam etti

Karşılaşma öncesinde ve esnasında alınan olağanüstü önlemler sayesinde maçın hemen başında yaşanan olaylar haricinde olumsuzluk yaşanmazken, karşılaşma sonrasında da bütün stat çevresi boşaltıldı ve Beykoz 1908 kafilesi polisler eşliğinde stattan ayrıldı.

Turgay Tokel

ferikoyspor-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.