Geziciler bana ‘DÖNEK’ diyor

Geziciler bana ‘DÖNEK’ diyor

Online Medya Derneği, Okan Bayülgen, Sevilay Yükselir ve AV. Gökhan Ahi ile Gezi olayları özelinde sosyal medyayı konuştu. En dikkat çekici açıklamalarsa Gezi'nin de gündemindeki Okan Bayülgen'den geldi.

ONLİNE Medya Derneği'nin Nişantaşı’ndaki Marmara Medya Merkezi'nde gerçekleştirdiği Sosyal medya konulu panel Gazeteci Yazar Sevilay Yükselir, Ünlü şovmenOkan Bayülgen ve Avukat Gökhan Ahi'nin katılımı ile gerçekleştirildi.Online Medya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Bilgin'in moderatörlüğünü yaptığı panele Okan Bayülgen'in esprileri damgasını vurdu.
DEMOKRASİ MÜCADELESİ 24 
SAAT 365 GÜNDÜR BİR GÜN DEĞİL
"3 gün Gezi'yi destekledim. Ama şimdi Geziciler bana dönek diyor" diyen Okan Bayülgen'e göre Gezi olayları bir uyanış. Bu uyanış politik değil AVM'ye karşı bir uyanış. İşte Bayülgen'in çok tartışılacak sözleri: "Gezi'nin uyanışı şudur: Bu uyanış alışveriş manyağı yapmaya çalıştımız, abuk subuk dizilerle uyuşturmaya çalıştığımız genç adam ya da genç kadın sokağa çıkmış sokakta bir heyecan bulmuştur. Heyecan olarak polise taş atmayı kast etmiyorum. Arkadaşları ile tartışmış kendisine benzeyen insanlarla bir araya gelmiştir. Demokrasi mücadelesi her zaman yapılır. Bırakıp tatile gidilmez. Sabah iş akşam direniş olmaz. Demokrasi mücadelesi 24 saat 365 gündür. İktidar mücadelesi ise sandıkta yapılır. Sen iktidar mücadelesi yapmak için sokağa çıkarsan adam sana gaz değil kurşun da sıkar. Çünkü sen rejim değişikliği yapmaya çalışıyorsun. O zaman kolluk güçleri hakikaten karşı kaşıya gelirsin. Plastik mermi değil gerçek mermi sıkar. İktidar mücadelesinin yolu politik mücadeledir. Var olan partileri istemiyorsun, o zaman başka yollar bul. Gezi iklimi bize şunu sağladı. Kimse sanmasın ki TV’ler aynı şekilde izleniyor, AVM'ler eskisi gibi doluyor. Bu bir uyanış."

Mesele iktidar mücadelesi ise bir
dakika baba derim

Gezi eylemlerine verdiği desteği daha sonra çeken Okan Bayülgen kendisine gelen eleştilerilere de şöyle cevap verdi: "Twitter'da benim hakkımda dolaşan aforizmalara bakıyorum onaylayamayacağım bir sürü şey... Şu baskıyı hissettim. İki gece çocuğu denize sokmam için Antalya dolaylarında bilmediğim hanımın ayarladığı bir yere gittik. Twitter'dan da yazdım kirpi gördük diye. Vay dönek Gezi'yi bıraktın mı? Ben hiç Gezi'ye iki kere gittim. Bi kitap okumaya gittim, bir de ne oluyor diye bakmaya... Ben hiç sokakta olmadım. Eylemin içine girip video olarak paylaştım çünkü tepem attı o ara. Ama sonra oturduğum yer, ben Galata'da oturuyorum. Yemek yemeye gidiyorum, daha yemek yemeğe giderken gaz yedim. Koşarak aşağı doğru iniyorum, Okan eylemde alkış. Hanımla çıkıyoruz şuraya gidelim diyoruz pat yine gaz. Koşarak el ele iniyoruz, alkış karı koca eylemdeler... İnadına bunun üzerine gidiyorum. Senin demokrasi mücadelenin arkasındayım canı gönülden katılıyorum. Ama iktidar mücadelesi? Bir dakika baba! O başka bir konu.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.