Göktaş, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedeli için veryansın etti

Göktaş, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedeli için veryansın etti

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedeli için veryansın etti.


VİCDANSIZ, HUKUKSUZ

   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, “Yıllardır söylüyoruz, yazıyoruz, ilgili mercilere başvurular yapıyoruz, davalar açıyoruz, açtığımız davaları kazınıyoruz, ama halen bu anlamsız- hukuksuz- vicdansız- sorumsuz- ahlaksız- adil olmayan ödemeyi bizden alıyorlar. ” dedi.

NAMUSLU OLMAK SUÇ, NAMUSSUZ OLMAK ALKIŞLANIR OLDU

   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bizim ülkemizde namuslu olmak suç mu? Namusu ile devletine hizmet etmek, devletinin malını çalmamak, memleketinin değerlerine sahip çıkmak, devletinin koyduğu vergiyi ödemek, vatandaş olarak yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmek suç mu? Bu nasıl bir mantık ve adalet, hakkaniyet anlayışıdır ki, nasıl bir hukuk anlayışıdır ki, hırsızın, çalan çırpan namussuzların devlete getirdiği külfeti de namuslu insanlardan alıyorlar? Kayıp kaçak bedeli hırsızların tüm milletimizin kesesinden çaldığı bedeldir. Bu ülkede milyonlar çalıyor ve devlet bunu önleyemiyor, önleyemeyince de bu çalınan rakamı abonelerden çıkartıyor. Onların çaldığını bizlere ödetiyor. Böyle bir mantık ve hukuk, adalet anlayışı nerede var? Ayıptır, günahtır, yazıktır diyorsunuz, o yerli bile olmuyorlar. Vatandaşın kabaran elektrik faturalarını ödeyecek takadı kalmamıştır” dedi.

EPDK ALDIĞI KARARLARI GÖZDEN GEÇİRSİN
  
   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tuzu kurulara seslenmiyorum. Emekli, memur, işçi, esnaf, dar gelirli kesimin bu faturaları ödemesi mümkün değil. Faturalar gün geçtikçe kabarıyor. İçinde Allah korkusu olanlar durumu çok acil bir şekilde değerlendirsinler. EPDK nın b.ir genelgesi ile bu paralar milletten kesilmeye devam ediyor. Yasal değil, kanuni değil, adil değil, hak ve hukuk kavramı içinde değil. Neye göre, neden, niçin ve ne sebeple hırsızın, çalanların çaldığı parayı biz namuslu abonelerden alıyorsunuz? Millet geçimini zor temin ediyor, birde bu hırsızların devlete verdiği zararı çekiyor. Allah’tan korkun yahu! ” dedi.

ÇALDIRMAYIN, ÇALANI TEŞHİR EDİN

   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “elektrik çok yerde özelleşti. Bu hizmeti özel şirketler veriyor. Çaldırmasınlar, hırsızı teşhir etsinler. Onların sorumluluğunda olan bir şeyin sonucunu aziz milletimize niye çektiriyorsunuz ve bu bedeli millete niye ödetiyorsunuz?! Bu yaşadıklarımız hayatımızın olağan akışı içinde doğal karşılamamızı istiyorlar. İsrafı önleyin. Hırsızlığı önleyin. Devleti zarar ettirmeyin. Zarar etmesin diye özel şirketlere verilen bu okuma, dağıtım işinin külfetini de tüketicilerden çıkarmak adil değil. Elektrik faturalarının kabarıklığının çok sayıda sebebi var. Faturaları inceleyin, aktif enerji bedelini anladık. Tamam. Dağıtım bedeli, Okuma bedeli, enerji fonu, elektrik tüketim vergisi, KDV, Perakende hizmet bedeli, TRT payı…  Bu nasıl bir vicdan ve merhamet anlayışıdır ki, böyle bir fatura çıkartıyorsunuz? Bir faturada bir vergi olur. Giydirdikçe giydiriyorlar. Devlet eli ile milleti soyuyorlar. Devlet kendi vatandaşını böyle soyar mı, soyulmasına göz yumar mı?” dedi.

KK BEDELİ, TRT PAYI KALKMALI

   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “en kısa zamanda çok acil bir şekilde Devletin bu işle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapması lazım. Elini vatandaşın cebinden çekmesi lazım. Başta Kayıp kaçak bedelini milletten almaması lazım. Hırsızın şerefsizin parasını biz niye ödeyelim! Ardından artık yakamızdan düşmesi gereken TRT payının kaldırılması lazım. Bize ne TRT’nin finansmanından. Millet TRT’yi zorla ayakta tutmak zorunda mı? Piyasa belli. Ayakta durabiliyorsa durur, durmuyorsa kapatır. Millete faydası, getirisi ne? Sırtımızdaki bu kamburun atılması gerekir. Bir başka husus KDV ve Elektrik tüketim vergisi. Bu vergilerden birisini alırsınız, iki ayrı vergi olur mu? Okuma bedeli, perakende hizmet bedeli. Daha yok mu? Birkaç kalem daha koyun, biz tüketicileri oydukça oyun (!) Allah korkusu olan buna izin verir mi? Böyle abuk subuk bir uygulamaya geçit verir mi? Yeter artık, yakamızdan düşsünler, sırtımızdan insinler. Milletin bu çetrefil uygulamalara dayanacak gücü kuvveti kalmadı” dedi.

DEVLETTE SALTANAT VE DEBDEBEYİ ÖNLEYİN, İSRAFI ÖNLEYİN

   Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ böyle konuşunca, yazınca, kaynak yok, ne yapalım, herkes elini taşın altına koysun gibi uyduruk laflar ediyorlar. Bu elini taşın altına her zaman sade vatandaş mı koyacak?! TBMM deki vekillerin maaşlarına ballı zamları koyarken niye böyle demiyorsunuz? Makam arabalarına katrilyonlar harcarken neredesiniz? Makam odalarına, hizmet binalarına trilyonlar akıtırken neredesiniz? Şu adalet, hakkaniyet mantığınız birazda bunlar için çalışsın! Artık tüketicinin sırtından inin kardeşim!” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.