Görevden almaların perde arkasını gazetemiz ortaya çıkardı

Görevden almaların perde arkasını gazetemiz ortaya çıkardı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Abdurrahman Emir Sarıgül’ün bağlı olduğu müdürlükleri ve 24 müdürün de görevden almasının perde arkasını Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin Beyaz TV’de açıkladığı belgeler Türkiye’nin gündemine oturdu.

 Mehmet Tekin; Şişli Belediyesi’nin Şişli’deki Ramazan Sokak İftarları ihalesini uzun süren araştırmaların sonucunda elde ettiği belgelerle birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyuru üzerine de savcılık bir bilirkişi atadı. Savcılığın atamış olduğu bilirkişi raporunda da Şişli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sokak iftarları ihalesinde ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde bir rapor yazdı.

GÖREVDEN ALMALARIN ARKASINDA

MEHMET TEKİN’İN RESMİ DİLEKÇESİ VAR

Mehmet Tekin bu raporla Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye resmi bir dilekçe yazdı Bu dilekçeyle de Hayri İnönü’nün Emir Sarıgül’ün yetkilerini ve 24 müdürün de görevden alınmasını sağladığı ortaya çıktı.

TEKİN’İN AÇIKLAMALARI GÜNDEME OTURDU

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin; moderatörlüğünü Latif Şimşek’in yaptığı ve yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldığı Beyaz TV’deki Dinamit programında yaptığı diğer açıklamalar da yine tüm Türkiye’nin gündemine oturdu.

İNÖNÜ’NÜN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ TARTAKLANDI

Hayri İnönü’nün bu görev değişikliği sonrasında Emir Sarıgül’ün adamlarının  Özel Kalem Müdürü, Emekli Albay Taner Biçel’in tartaklanması ve başdanışmanı Müzeyyen Kınay’ın da itiş kakışa mazur kalması karşısında Amerika’ya gittiğini iddia etti.

İNÖNÜ’NÜN AMERİKA’YA GİTMESİ TEPKİ ÇEKTİ

İnönü Amerika’ya gitmeden önce Sarıgül’ün baskılarına dayanamayarak Ankara’da Sarıgül’ün evinde bir araya geldiklerini ve sonunda da yine Sarıgül ailesinin baskıları üzerine Emir Sarıgül’ün görevlerini geri verip bir de vekalet bırakarak bu kargaşada Amerika’ya gitmesi tepki çekti.

MÜDÜR ATAMALARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Tekin; Mustafa Sarıgül’ün  bu görevden alınan müdürlerden sadece iki kişiyi resmi atamayla görevlendirdiğini iddia etti. Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü’nün görevden alma kararından ve yaşanan bu kadar sansasyondan sonra İnönü’den alınan vekalete rağmen Sarıgül ailesinin görevden alınan bu isimlerin görevlerine resmen geri döndürülmediğini ifade etti.

SARIGÜL AİLESİNİN YİNE İNÖNÜ’YÜ TOPA SOKMA HESAPLARI VAR

Bu duruma tepkilerin artmaması için de Şişli Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki müdürlüklerin yazdığı bölüme girilmesi engellendi. Böylelikle de tepkilerin artmasının önüne geçilmiş olduğunu ifade eden Tekin; Hayri İnönü’nün bir an önce göreve gelmesi sağlanarak yine tüm olayların arkasında İnönü varmış gibi bir algı yaratılacağını belirtti.


ŞİŞLİ’DE AKSAMAYAN TEK ŞEY İHALELER OLUYOR

Şişli Belediyesi’nde yaşanan bu kadar olaylardan sonra hem Şişli Belediyesi çalışanları hem de Şişlili tedirgin olmasına rağmen üstelik bu tedirginlik te tüm Türkiye gündemine oturmuşken Şişli Belediyesi’nde aksamayan tek şeyde ihaleler oldu.

TEK FİRMAYA  YAKLAŞIK 80 MİLYONLUK İHALE

Tekin’in de televizyon programında dikkat çekmek istediği bu ihalelerdi. Mustafa Sarıgül döneminde 2011 yılından bu yana sürekli aynı ihaleleri A46 firmasının almasının arkasında büyük bir rantın yattığını ifade ediyordu.

Bu ihalelerin toplamında A46 firmasına 4 yılda toplamYaklaşık 80 milyonluk ihalelerin de SSK’ya bildirmediğini ve Şişli Belediyesi’nin de bu duruma göz yumduğunu ifade eden Tekin devletin ortalama 8 milyon işçilik pirimi (SGK) kayıbı yaşadığının altını çizdi.

TEKİN SALI GÜNKÜ İHALEYE DİKKAT ÇEKTİ

Tekin televizyon programında yaptığı açıklamada, 11.11.2014 Salı günü saat 14.00’te, Şişli Belediyesi’nin yapacağı 2014/145311 kayıt numaralı konaklama ihalesine dikkatleri çekti.

Bu ihale ile ilgili de gerekli şikâyetleri yaptıklarını belirten Tekin bu ihalenin de iptal edilmesinin gerektiğini belirtti.  İhalenin iptal edilmemesi durumunda da yaklaşık 7 milyon civarında bir bedelle ihale edileceği ifade etti.

Tekin bu tür ihalelerde alışılageldiği gibi A46 firmasının yaklaşık bedele çok yakın bir bedelle, çok yakın bir rakama üstleneceği, eğer kanuni olarak her hangi bir müeyyide söz konusu olur ise de Operasyon isimli firmanın yedekte tutulduğunu iddia etti.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.