Göz Sağlığında Erken Tanıya Dikkat!

Göz Sağlığında Erken Tanıya Dikkat!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik göz sağlığı ve göz rahatsızlıklarında erken tanı tedavisiyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

 Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gözlerin ışınlara çok fazla maruz kalarak bozulma riskinin arttığına dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik: "Sağlıklı bir göz için erken teşhis konan gözlerde tedavi çok başarılı oluyor.Bu nedenle göz hastalığının tedavi edilmesinde erken tanı çok önemlidir" dedi.


    Çocuklarda ve yetişkinlerde farklı reaksiyon
Çocuklarla erişkinlerin gözün farklı tepkiler oluşturduğunu belirten  Prof. Dr. Tamçelik , ‘’Çocuklarda belirti göz kayması şeklinde kendini gösterebilir. Yetişkinlerde ise bulanık görme, nesneyi ayırt edememe şeklindedir"dedi.


‘’Fazla tuza dikkat’’
Fazla tuzun kullanılması vücuttaki damarları ve gözdeki damarları da bozduğunu söyleyen Prof. Dr. Tamçelik, tuz vücudumuzda damar sertliği yapar, göz tansiyonuna  neden olmaktadır. Hasta bunu günlük yaşantısında farkedemeyebilir. Bu yüzden insanların fazla tuz tüketmemeleri gerekir"diye belirtti.

  Alkol ve sigaradan sakının!
  Zararlı maddelerden uzak kalmamızı söyleyen Prof. Dr. Tamçelik: ‘’ Alkol ve sigaradan uzak durup  gözü yoracak her şeyden kendinizi sakının Ayrıca rutin kontrollerinizi ihmal etmeyin"uyarısında bulundu.


Sevil Karaca

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum