Gözleriniz alerjikse bile kontakt lens kullanabilirsiniz

Gözleriniz alerjikse bile kontakt lens kullanabilirsiniz

Dünya nüfusunun yaklaşık %20’si, mevsimsel göz alerjilerinden yakınıyor.

Sıkça düşünülenin aksine polen alerji dönemi 8-10 ay sürer. Bazı kişiler için göz alerjileri, işteki performansı olumsuz etkileyecek, spor aktivitelerine engel olacak ve tatili kısa kesmeye neden olacak kadar rahatsız edici ve sinir bozucu olabiliyor.

Göz alerjisi (alerjik konjonktivit) kısaca, iç mekan ve açık havada bulunan alerjenlerin (polen, toz, evcil hayvan tüyü, vb) göze girerek gözde kızarıklık, kaşıntı, batma, sulanma, şişme gibi gözün verdiği tepki olarak tarif edilebilir. Kir, duman, klor, kozmetik ve ilaçlar gibi tahriş edici maddeler, hatta virüs ve bakteriler de göz alerjilerinin etkisini arttırabilir. Bu tip maddeler göz alerjisi olmayan kişilerde bile tahriş edici belirtiler yaratabilir. Gözler, alerjenler ve tahriş edici maddeler için kolay bir hedeftir çünkü cilt gibi gözler de açıkta ve hassastır.

Alerjilerin farklı sorunlara sebep olması nedeniyle kontakt lens kullanmaktan vazgeçtiğini söyleyen bir çok kişi var. Aslında bu konforu bırakıp gözlüğe geri dönmeye hiç gerek yok çünkü günlük kullan-at lensler bir çok alerjik soruna çözüm getiriyor. Her gün temiz ve yeni bir lens takılması nedeniyle günlük tek kullanımlık kontakt lensler aynı çift lensin tekrarlanan kullanımıyla oluşabilecek alerjen ve tahriş edicilerin birikme potansiyelini minimuma indirir. Lens yüzeyinde biriken tahriş edici alerjenlerin oluşumunu azaltıyor, solüsyonlardaki alerjen maddelerle temas etmenizi engelliyor, üstelik her gün temizlenmesi gerekmediği için size zaman da kazandırıyor.

Günlük kullan-at lenslerden biri olan ACUVUE® TruEye size alerji ile başa çıkmada etkili bir çözüm sunuyor. Göz doktorunuza danışarak seçeceğiniz günlük kullan-at lenslerle hem alerji probleminden kurtulabilir hem de lens kullanma rahatlığı yaşamaya devam edebilirsiniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.