Greenpeaceli Gençler, Yenilebilir Enerjiyle Çalışan Işıklı Pankart Yaptı

Greenpeaceli Gençler, Yenilebilir Enerjiyle Çalışan Işıklı Pankart Yaptı

Fukuşima nükleer felaketinin ikinci yıl dönümünde Eminönü'nde bir araya gelen Greenpeace gönüllüleri, dünyanın yenilebilir enerjiyle çalışan ilk ışıklı pankartını açtı

 2011 yılında Japonya'da gerçekleşen depremin ardından meydana gelen Fukuşima Nükleer Felaketi'nin ikinci yıl dönümünde Greenpeace Gençlik Ekibi üyeleri güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan dev bir pankart açtı. Üzerinde ışıklı harflerle 'Fukuşima ders olsun enerjimiz temiz olsun' yazan pankartı gönüllüler kendi elleriyle bir haftada ürettiği öğrenildi. Pankart dünyanın yenilenebilir enerjiyle çalışan ilk ışıklı pankart olmasıyla dikkat çekti.

Eminönü'nde gerçekleşen etkinlikte gönüllüler ayrıca gün boyu güneş enerjisiyle çalışan ocak, termos, el feneri gibi ürünlerin tanıtımını yaptı. Gönüllüler, Türkiye hükümetini nükleer enerjiden vazgeçerek, yenilebilir enerjilere yatırım yapmaya çağırdı.


Greenpeace Gençlik Ekibi adına açıklama yapan İpek Peker, Fukuşima felaketinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bölgedeki acıların devam ettiğini söyledi. Peker, "160 binin üzerinden insan evini terk etmek zorunda kaldı. Biz gençler Türkiye'de güneş ve rüzgar potansiyelimiz bu kadar fazlayken nükleer kadar tehlikeli bir enerjiye yatırım yapılmasını geleceğimiz adına endişe verici buluyoruz. Nükleere alternatif olan yenilenebilir enerjinin uygulanabilir olduğunu ve daha ucuz olduğunu gösterebilmek için hem bu pankarttı hem de rüzgar tribününü kendi ellerimizle kısa bir sürede yaptık. Bu pankartın enerjisi sadece güneş ve rüzgardan depolanan enerjilerle sağlanıyor. Hükümeti bizler için daha aydınlık bir gelecek planlamaya bunun içinde nükleer enerjiden vazgeçerek temiz enerji yatırım yapmaya çağırıyoruz'' dedi.


Greenpeace üyesi gençler de, bu çalışmayı kendileri yaptıklarını belirterek, "Biz yapıyorsak hükümet de yapar. Bu çalışmamız yetkililere bir mesajdır" dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.