Grev Yasağı’na Hayır

Grev Yasağı’na Hayır

Grev yasağına “hayır” dedikleri için işten çıkarılan 305 Türk Hava Yolları işçisini desteklemek için Şişli’de imza kampanyası başlatıldı. Hava İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın eylemlerini ve başlattıkları imza kampanyasını anlattı.

Grev yasağına karşı başlatılan imza kampanyasıyla ilgili Hava İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın başlattıkları kampanyayla ilgili şunları söyledi: “Türk Hava Yolları çalışanı Türk Hava Yolları Sendikası Havacılık İş Kolu Sendikası olan hava için başlattığımız eylem 22 gündür devam ediyor. Eylemin bir parçası şu an Şişli’de meydanda imza kampanyası olarak devam ettiriyoruz. 10 gün süreyle devam edecek İstanbul’un 4 ayrı bölgesinde Taksim, Şişli, Kadıköy ve Bakırköy özgürlük meydanında devam edecek. İmza kampanyasının bir amacı da halkın bu konuda desteğini almak. Bilinç düzeyini arttırabilmek, işten çıkartılan işçilerle birebir konuşulduğu zaman kamuoyuna yansıtıldığı gibi sırf ücretler için yapılan bir eylem olmadığını uçuç güvenliğinin risk edilmesinin önüne geçilmek için yapıldığını ifade etmeye çalışıyoruz.”

Sayın sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yasa tasarısı olarak İçişleri Bakanlığı’na bünyesinde görüşülen bir torba yasanın içine koydurduğu bunun da 4 gün gibi bir kısa sürede yasallaştı grev yasağının getirilmesiyle beraber uçuş güvenliği ortadan kaldırılmıştır diyoruz.”

Destek almamız çok önemli

Kaya Sayın “23 Haziran’da yapılacak olan bir toplantıya katılacağız.  Toplantı bütün Avrupa’da havayolu şirketlerinde çalışanların sendikalarıyla birlikte yapılacak. Oradaki desteği almamız çok önemli.” diye konuştu.

Amacımız mücadelemizi doğru anlatmak

Öte yandan Sayın sözlerine şöyle devam etti: “Konuya çok ilgisiz ve duyarsız vatandaşlarımız da var. Yapılan eylemden rahatsız olup, uçuşu gerçekleşmediği için kızgın olan bir kesim de var. Ama genel olarak baktığımızda halkın yoğun bir ilgisi var. Bu eylemde amacımız halkımıza mücadelemizi doğru bir şekilde anlatabilmek ve desteklerini almak.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.