Güler Yüz'ler İstanbul'u gezdi

Güler Yüz'ler İstanbul'u gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Yüz Güler Yüz' projesi kapsamında İstanbul'a gelen öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi. Topkapı Sarayı'nı gezen öğrenciler, ardından Boğaz turuna çıktı. İstanbul'un sahil şeridini vapurla keşfeden öğrenciler doyasıya eğlendi

 'Yüz Güler Yüz' adlı proje kapsamında İstanbul'a gelen 300 kız öğrenci, İstanbul'u gezmeye devam ediyor. Van, Samsun, Siirt, Batman, Iğdır ve Mardin'den gelen öğrencilerin bugünkü ilk adresi Topkapı Sarayı oldu. Topkapı Sarayı'nı çok beğendiklerini belirten kız öğrenciler sarayı gezerek fotoğraf çekti.

        Öğrenciler daha sonra rehber ve gözetmenler eşliğinde Kabataş'a geçerek vapura bindi. Boğaz turu yapan öğrenciler, vapurda eğlenceli vakit geçirdi. Şarkı söyleyen, halay çekip dans eden öğrenciler  İstanbul'u çok beğendiklerini vurguladı.

        İstanbul'a ilk defa geldiğini belirten bazı öğrenciler şehri masallara benzetti. Batmanlı öğrenci Nasibe Oluk, "Gezi güzel, gayet bilgili oldu bizim için.  Ayasofya, Sultanahmet Camii ve panorama müzesine de gittik çok güzeldi. İstanbul'u gördük çok güzeldi." dedi. Öğrencilerden Amine Tarhan, "Geziyi çok güzel buldum. İstanbul dedikleri şey bu olsa gerek, gerçekten masalsı bir şehir, darısı diğer arkadaşlarımın başına. Daha önce İstanbul'a gelmemiştim ama gelmeyi gerçekten çok istiyordum. En çok Panorama 1453 Fetih Müzesi'ni çok beğendim. Bir de tabiî ki bu vapur gezisi çok güzel." ifadelerini kullandı.

        Öğrencilerden Havva Ruşen Ödün ise, "Iğdır'dan geldim, gerçekten İstanbul çok güzel. Önceden bahsettiklerinde bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum. Boğaz'ı çok beğendim. Her yeri çok güzel, tarihi yer." diye duygularını dile getirdi.

        Siirtli Esma Tızı da, "İstanbul'u çok beğendim. Daha önceden de gelmiştim ama hiç bu kadar bilgi alamamıştım. Rehberlerimiz çok yardımcı oluyor. Tarih derslerimizden de görüp daha çok pekiştirmiş oldum. Panorama müzesini çok beğendim ve Ayasofya'daki 4 büyük melek olayını daha önceden hiç dinlememiştim." dedi. Devrim Kaplancı ise, "Çok güzel bir şehir. Siirt'in yeri ayrı ama İstanbul kesinlikle gezilip görülecek yer." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.