Günde 13 kaza yapıyoruz

Günde 13 kaza yapıyoruz

Dünyanın en gelişmiş navigasyonlu multimedya sistemi Zenec'in verilerine göre, İstanbul'da her saat başında ortalama 200 adet anlık trafik olayı yaşanıyor. Bu rakam trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde 450 adede kadar çıkarken yağmurlu gün

İrili ufaklı trafik kazaları, araçların yolda kalması, yol bakım çalışmaları, anlık tıkanan yollar gibi tüm bilgilerin sürücülere ulaşan bir günlük toplamı ise ortalama 4800 adet. 
Sadece ana arterlerde İstanbul trafiğinin aksamasına sebep olan günlük ortalama 13 adet trafik kazası, 6 adet araç bozulması meydana geliyor. 

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakası birbirleriyle karşılaştırıldığında ise Avrupa yakasının sıkıntısının Anadolu yakasına göre çok daha yüksek olduğu rakamsal netlikle de ortaya çıkıyor. İstanbul'da meydana gelen trafik olaylarının yüzde 77'i Avrupa yakasında meydana gelirken yüzde 23'ü Anadolu yakasında oluşuyor. 

ÖNE ÇIKAN BÖLGELER
Her iki yakada trafik olaylarının en çok yaşandığı bölgeler de yine Zenec'in verilerinde yer alıyor. 
Avrupa yakasındaki en sorunlu bölgeler Çobançeşme, Şirinevler, Merter, İncirli ve Bayrampaşa iken Anadolu yakasında ise Kartal, Pendik, Bostancı, Ataşehir ve Ümraniye öne çıkıyor. 
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü gerçekleşen trafik olayları kapsamında karşılaştırıldığında ise FSM Köprüsü açık ara liderliğe oturuyor. FSM Köprüsü'nde Boğaziçi Köprüsü'ne göre 3 kat daha fazla trafik olayı yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.