Güngör: Süper Amatör Lige fırtına gibi gireceğiz

Güngör: Süper Amatör Lige fırtına gibi gireceğiz

Yeni sezonda İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele verecek olan Atlas Spor’un Teknik Direktörü Mehmet Berk Güngör, “Hedefimiz 6 ila 8 yıl içerisinde Süper Lig’de yer alabilecek bir takım kurmak.

Yeni sezonda İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele verecek olan Atlas Spor’un Teknik Direktörü Mehmet Berk Güngör, “Hedefimiz 6 ila 8 yıl içerisinde Süper Lig’de yer alabilecek bir takım kurmak. Bu nedenle gelecek sezon hedefimiz bir üst lige çıktıktan sonra Bölgesel Amatör Ligden 3.Lig’e çıkmak için takım kuracağız” dedi.

2017 yılında CEO ve tüm takımlar teknik direktörü Mehmet Berk Güngör’ün öncülüğünde ve Aktaş Tekstil Şirketler Grubu YKB A.Galip Paralı’nın desteğiyle kurulan Atlas Spor Kulübü, 2018 yılına bomba gibi bir giriş yaptı. Amatör bir külüp için büyük adımlar atarak, İstanbul Malatya Spor Kulübü’nü devir aldı. Detayları Kulübün Antrenörü Mehmet Berk Güngör’den dinliyoruz.

Atlas Spor Kulübü için 2017-2018 sezonu nasıl geçti?
Şampiyonluk parolasıyla başladığımız sezonda, son maça kadar kovaladığımız hedefimize dramatik bir şekilde ulaşamadık. Ancak 19 yaş ortalaması gibi genç bir takımla mücadele ettiğimiz bu sezonda sonuç olarak olmasa da bireysel ve takım gelişimi açısından iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.

Aldığınız sonuçlar ve maç performansları sizi tatmin etti mi?
Özellikle ligin 2. Yarısı takımın ve sistemin daha fazla oturmasıyla uzun süren bir galibiyet serisi yakaladık. Fakat ligin ilk yarısında rahat kazanabileceğimiz maçlarda alamadığımız puanlar sezon sonu mutlu sona ulaşmamıza engel oldu. Grubun en fazla gol atan, ligin 2. Devresi itibariyle en az gol yiyen takımı olmamıza ragmen maalesef gruptan çıkamadık. Bu da aslında sezonun bir özeti diyebiliriz.

2018-2019 Sezonu için plan ve projleriniz var mı?
Sezon sonunda kurumsal yapımızın katettiği mesafe ve geldiğimiz noktada şartlar bizi üst liglerden takım alma fikrine itti. Hem daha profesyonel adımlar atmak hem de kuruluşumuzda belirlediğimiz vizyonumuz çerçevesinde kendi altyapımızdan sporcu yetiştirererek genç oyuncularımızın A takım tecrübesi kazanması amacıyla pilot takımımızı da hayata geçirdik. Bu sayede hem genç oyuncularımızın hem de daha fazla forma şansı bulmasını istediğimiz oyuncularımızın kendi bünyemiz içerisinde kalmasını ve gelişimini hedefliyoruz.

Amatör liglerde daha önce denenmemiş bir projeden bahsediyorsunuz. Bu nedir?
Kulüp devrini aldığımız İstanbul Malatyaspor’un ismi resmi olarak Atlas Spor Kulübü olarak tescillendi. Aynı şekilde 2. Amatör Lig’de devam eden takımızın ismi Atlas Yıldızspor olarak tescillendi. Aynı camiaya ait iki kulübümüz oldu. Her iki kulüp içinde ciddi bir yatırım ve bütçe planlaması yapıldı. Hedefimiz mücadele ettiğimiz tüm liglerde sezonu şampiyonluk kupasıyla tamamlamak.

Bu devir sonrasında mevcut kadronuz Süper Amatör Lig için yeterli olacak mı?
Elbette şu an için yeterli değil. Birkaç gün içerisinde transferlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Yaptığınız transferler için bütçeniz ve sponsorluk desteğiniz hakkında bilgi verir misiniz?
Aynı ligde mücadele edecek rakiplerimizin gözünü fazlasıyla korkutmaya yetecek transferlerle geliyoruz.

Bu ifadenizden transfer görüşmelerinizin devam ettiğini mi anlamalıyız?
Futbolda bir söz vardır transfer hiç bitmez! Oluşturduğumuz Scout ekibimiz tüm sezon boyunca planlarımıza uygun oyuncuları izledi ve raporlarını sundu. Bu raporlar ve detaylı incelemelerin sonucunda kulubümüzde olmasını istediğimiz sporcularla çeşitli defa bir araya gelerek trasnferleri sonuçlandırdık. Uzun ve meşaketli bir sürecin sonunda yetenekli ve karakterli isimleri bünyemize kazandırdık.

Peki sonrası için bir hedef belirlediniz mi, Atlasspor’u yakın gelecekte nerede göreceğiz?
Öncelikle bir bilgi vermek istiyorum; büyük bir tesis projesine başlıyoruz çok yakın bir zamanda. Ülke çapında benzeri görülmemiş bir projeyi hayata geçireceğiz. Detaylarını ilerleyen süreçte sizlerle paylaşacağım. Amacımız ne kısa ne orta vade 6 ila 8 yıl içerisinde Süper Lig’de yer alabilecek bir takım kurmak. Bu nedenle gelecek sezon hedefimiz bir üst lige çıktıktan sonra Bölgesel Amatör Ligden profesyonel lig olan 3.Lig’e çıkmak. Atlas Spor’un gelişimini hep birlikte görebilmek için sevenlerimize bizi takip etmelerini öneriyorum.

mehmet-berk-gungor2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.