Güngören Belediyesi’nden hamsi festivali

Güngören Belediyesi’nden hamsi festivali

Güngören Belediyesi, ilçede yaşayanların komşuluk ilişkilerini artırmak için hamsi festivali düzenledi. Festivale, Gençosman Mahalle Muhtarlığı ve semt esnafları destek verdi.

 Belediye'nin yanı sıra Güngören Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Kambur, Gençosman Mahalle Muhtarı Sebahattin Kefelioğlu, esnaf Nevzat Yazıcı ve Yılmaz Aydın ortak bir projeye imza atarak Gençosman Mahallesi 80. Yıl Parkı’nda hamsi festivali düzenledi. Festivalde 100 kilodan fazla hamsi ve 800'e yakın ekmek tüketildi. 

Programa katılan ve çağın getirdiği yalnızlaşma olgusunun önüne geçmek istediklerini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Metropol yaşamında kaybolmuş, komşuluk ilişkileri zayıflamış, mahallesindeki esnaf ve hemşerilerinden habersiz yaşayan bireylerin tekrar topluma kazandırmak için önemli adımlar atıyoruz. Buradaki amacımız hamsi yemekten ziyade insanlara mahallede yaşadıklarını hatırlatmaktır. Daha önce hiç sohbet etmediği kişilerle ortak değerlerde buluşturma gayreti içinde olmaya çalıştık. Hamsi festivaline mahalle sakinleri ziyadesiyle ilgi gösterdiler. Benzer projeleri diğer mahallelerimizde de gerçekleştirmek istiyoruz.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.