Güngören'de dönüşüm masaya yatırıldı

Güngören'de dönüşüm masaya yatırıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde “İnşaat Mühendisliğinde 100. Yıl Teknik Kongresi” kapsamında Kentsel Dönüşüm masaya yatırıldı. Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’ın konuşmacı olarak katıldığı kongrede Güngören’deki kentsel dönüşü

İstanbul’da kilometrekareye düşen insan sayısı bakımından en yoğun ilçesi olan Güngören’deki kentsel dönüşüm çalışmaları Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ele alındı. Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu ve süreklilik arz ettiğine değinen Belediye Başkanı Karaman, “Geçmişte o günün şartlarına uygun geliştirilen çözümler, bugünün sorunlarını çözmemektedir. Şehirlerin daha yaşanabilir yerler olması için çağı yakalayan ve ilerisinde çözüm üreten projeler geliştirilmelidir. İlçemizde kentsel dönüşüm bazı bölgelerde kolay gerçekleşebilirken bazı mahallelerimizde bunu başarmak oldukça güçtür. Dönüşüm yaparken, donatı alanlarını, ulaşımı, kamu binalarını, yeşil alanları, kentin yaşan kalitesini arttıracak uygulamaları göz önünde bulunduruyoruz. İlçemizde, şişman ada, sosyal konutlar gibi projeler geliştirdik. Bu projeleri uygularken, mahalle kültürünün yaşanmasına, ekolojik ve yeşil bina olmalarına özen göstereceğiz. En büyük kentsel dönüşüm bölgemiz ise Tozkoparan mahallemizdir. Bu mahallemizde kentsel dönüşüm tamamlandığında İstanbul’un en büyük dönüşüm projelerinden birisi gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

 

‘BİSİKLET YOLLARINA UYGUN OLMALI’

İlçeyi tek parsel uygulamasından, bitişik nizam yapılaşmasından, plansız veya plana aykırı yapılaşmalardan kurtararak projeler hayata geçtiğinde, çağdaş, sağlıklı, altyapısı sağlam, planlı yaşam alanları oluşmuş olacak. Kentsel dönüşümün sadece bina bazında yaşanmayacağına değinen Karaman, dönüşümle birlikte altyapı, ulaşım yaya ve bisiklet yollarının da günümüze uygun hale getirileceğini söyledi.

 

22-24 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan Teknik Kongre’de Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’a, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Coşkun tarafından ilçeye ve üniversiteye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.