Güvercintepeliler iki yeni parka kavuştu

Güvercintepeliler iki yeni parka kavuştu

Başakşehir yeni yapılan parkları ile İstanbul’un en yeşil ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmaların sonuncusu Güvercintepe mahallesinde gerçekleştirildi.

Bölgeye yapılan Güvercintepe Rumelililer Sitesi Parkı ve Güvercintepe Tekstilkent Parkı vatandaşlara yeşil alanlarıyla doğanın kucağında bir yaşam sunarken, çocuk ve gençlerin spor yapabilmeleri içinde tüm donanıma sahip. Hava şartlarının iyileşmesiyle ile yapımı hızlandırılan parkların peyzajları da tamamlanmak üzere.
 
Parklar yeşil alanları ile göz dolduruyor
 Güvercintepe Rumelililer sitesi 129 adada tamamlanan park 3.707,99 m2’lik yeşil alanı ile dikkat çekiyor.  Toplam 7.015,00 m2’lik bir alanda kurulan Güvercintepe Rumeliler Sitesi Parkı 3.307,01 m2’lik ser zemine sahip.  Parkta ayrıca çocuklar için, 1 adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 takım çocuk oyun grubu bulunuyor. Yetişkinlerin spor yapabilmeleri için de fitness grubu (Açık hava spor aletleri) yer alıyor.
 
Bölge halkına yeşillikler içinde bir alan oluşturan parkta; 211 adet ağaç ve 2.200 adet süs bitkisi mevcut.
 
Yine aynı mahallede yer alan Güvercintepe Tekstilkent Parkı ise 8.703m2’lik bir alanda projelendirildi.  6.728,58 m2’lik yeşil alanın bulunduğu parkta, 348 adet ağaç ve 1.600 adet süs çalısı kullanıldı.
 
1.974,42m2’lik sert zeminin yer aldığı Güvercintepe Tekstilkent Parkında; 1adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 takım çocuk oyun grubu yer alıyor. Yine bu parkta da yetişkinler için fitness grubu (Açık hava spor Aletleri)’de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.