Haci Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Şubesinde İftar

Haci Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Şubesinde İftar

Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem ayı sebebiyle oruç tutan can’lar iftarlarını Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Şubesinde açtılar.

İftar sırasında, Haci Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Şubesi Başkanı, Celal Özer’in sözleri iftara damgasını vurdu.

Celal Özer;

“ Muharrem yas orucumuzda yanımızda olduğunuz için öncelikle tüm can’lara hoş geldiniz diyorum.

Değerli misafirler, altı yüz seksen yıl önce Hasan ile Hüseyin’e yapılan zulüm halen devam etmektedir ve gördüğünüz gibi bizler bodrum katlarında ibadet yapmak zorunda bırakılmış durumdayız. Biz Aleviler olarak bu zulüme artık dur denmesini istiyoruz ve gasp edilen haklarımızın bir an evvel geri verilmesini talep ediyoruz.

Bizler alevi olduğumuz için bodrumlarda, iş yerlerinde ibadet etmek zorunda bırakılmamıza artık son verilmelidir.

İbadethane olan Cem Evleri’mizin artık yasal statü kazanmalıdır. Devlet, Alevi yurttaşlarının ibadetlerini yerine getirebileceği Cem Evleri yeri göstermelidir. Bizler bu ülkenin bağımsızlığını ve laikliğini savunan vatandaşlarız bizim Sünni kardeşlerimizle ya da Ermeni, Yahudi kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Bizim tek sorunumuz alevi düşmanlarıyladır. Bu davada yanımızda yer alan siz değerli misafirlerimize teşekkür etmek istiyorum.”  Diyerek tüm canlar ile iftarını açtı.  








Haber & Foto: Tevfik Tolga


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.