Hakan Akkaya Erzurumlular'ı kızdırdı

Hakan Akkaya Erzurumlular'ı kızdırdı

Erzurumlu bazı sivil toplum örgütleri, bir televizyon kanalında yayınlanan programda Nene Hatun'a hakaret edildiği gerekçesiyle, söz konusu kanalın önünde protesto eylemi yaptı. Grup, kanalın önüne siyah çelenk bırakıp program sunucusunu ve kanalı eleşti

Kağıthane’de söz konusu kanalın bulunduğu yere gelen eylemciler ellerinde, ‘Geçmişini bilmeyenin geleceği olamaz’ yazılı dövizler taşıdı. Sloganlarla kanalı ve program sunucusunu protesto eden Erzurumlular, kanalın girişine kadar yürüdü. Burada slogan atmaya devam eden eylemciler, kanalın girişine üzerinde ‘Erzurumlular’ yazan siyah çelenk bıraktı. 

'BİZİM İÇİN ÜZÜCÜ'

İstanbul Erzurum Dernekleri Birliği Başkanı Osman Nuri Toraman kanalın önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Bugün burada olmamızın sebebi, densizlik, had bilmezlik ve aymazlık yapan Hakan Akkaya ve buna müsaade eden kanaldır. Bay Hakan Akkaya, kanalda yayınlanmakta olan programda bir yarışmacıyı eleştirmek maksadıyla, cahilce bir cümle sarf etmiştir. ‘Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin’ demiştir. Bu söylem tarihinden ve değerlerinden habersiz cahilliğin tezahürü bir söylemdir. Böylesi bir programda Nene Hatun’un adının geçmesi bile bizler için üzücüdür. Erzurumla ve değerleri ile alakalı kim ne diyor, kim ne yapıyor, bunu takip etmek biz Erzurum sivil toplum kuruşlarının görevidir.” ifadelerini kullandı. 



Hakan Akkaya’nın sosyal paylaşım sitesinden kendilerine verdiği cevabı da açıklayan Toraman, “Yükselen tepkilere cevap olarak demiş ki; 'kendini bilmez dağdan inmiş üç, beş hanzo.' Biz özür beklerken, söylenen sözlere bakar mısınız? Bu sözleri kendilerine aynen iade ediyoruz. Dağdan inen hanzolar dediğin insanlar isterse seni geldiğin yere postalamasını da bilir.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum