Hakeme saldıran iki futbolcuya tarihi ceza: 3 yıl

Hakeme saldıran iki futbolcuya tarihi ceza: 3 yıl

İstanbul U19/B Ligi 19. Grupta 17 Şubat Cumartesi günü Sultanbeyli 75. Yıl Stadında oynanan Sultanbeyli Uzunderespor-Kartal Yunusspor müsabakasında hakemlere yönelik yapılan çirkin saldırının cezaları,

İstanbul U19/B Ligi 19. Grupta 17 Şubat Cumartesi günü Sultanbeyli 75. Yıl Stadında oynanan Sultanbeyli Uzunderespor-Kartal Yunusspor müsabakasında hakemlere yönelik yapılan çirkin saldırının cezaları, TFF İstanbul İl Disiplin Kurulu tarafından açıklandı.

TFF İl Temsilciliği tarafından ilan edilen Disiplin Kurulu kararlarına göre söz konusu müsabakada İl Hakemi Hacı Yağız Başoğlu’nu darp eden, Aday Hakem Fatih Etirli’nin yaralanmasına ve karşılaşmanın yarıda kalmasına sebep olan Kartal Yunusspor takımı futbolcuları Bünyamin Solmaz 2 yıl, Faruk Güngör ise 1 yıl müsabakalardan men cezası verildi.

Abay: Cezalar, saldırıların son bulması adına ümit verici
TFFHGD İstanbul Şubesi Başkanı ve A Klasmanı Hakemi Süleyman Abay yaptığı açıklamada, "Son dönemde ne yazık ki sıklıkla karşılaştığımız benzeri çirkinlikler sonrası emsal teşkil edecek bu kararın alınması bizlere göre gelecek adına ümit verici bir gelişmedir. Saldırıların son bulması amacıyla atılan bu büyük adımı sonuna kadar desteklediğimizin ve hakemlerimize yönelik benzeri girişimlerle ilgili davaların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

Kankaş: Şiddetin karşısında durmaya devam edeceğiz
İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi Aydın Kankaş ise, Kurul olarak bir haftada 600 maç oynatılan İstanbul’da Hakemlerin çok başarılı olduklarını, Hakemlere haftanın 5 günü Üsküdar’da bulunan TFFHGD İstanbul Şubesinde görsel eğitimler verildiğini, sürekli olarak atletik test ve yazılı sınavlar yapıldığını ve ayrıca İstanbul Hakemlerinin 2-3 sene içinde yeni Cüneyt Çakır’lar yetiştirecek seviyeye geldiğine vurgu yaptı. İstanbul’da amatör hakemlerin yurt dışı maçlarına gittiğini, İngilizce eğitimler aldığını ve hakemlerin maçlarda çok başarılı olduğunu hatırlatan Kankaş, "Fakat bunca maç içinde kendini bilmez bir iki futbolcu çıkıp Hakemlerimize kabul edilemez şekilde saldırılarda bulunuyorlar. TFF İstanbul İl Disiplin Kurulunun kararı bu açıdan bakıldığında milattır. Futbol Kulüpleri ile aynı geminin içindeyiz, biz temiz futbol istiyoruz ve bunun için de Kulüplerimiz ve Federasyonumuz ile doğru çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. 6222 Sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesi Yasanın uygulanması için Dernek ve İl Hakem Kurulu olarak adli olarak şikayet ve dava takiplerimiz devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Kankaş: "Amatör Disiplin Kurulunun verdiği emsal olacak örnek kararın tüm paydaşlarımız adına önem arz ettiğinin bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca Antrenör, Yönetici, futbolcu, taraftar veya hakem fark etmeksizin futbol ailesi içindeki paydaşlardan herhangi birine yönelik şiddetin her daim karşısında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyor, bu vesileyle görevleri başında saldırıya uğrayan genç hakem kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Ali Kemal Demir

hakeme-saldiri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.