Halk sağlığı uygulamaları sürüyor

Halk sağlığı uygulamaları sürüyor

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, başta gıda maddeleri olmak üzere sağlıklı şartlarda üretimi ve satışı yapılmayan tüm tüketim maddelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından rutin olarak uygulanan tüm denetimler, “halk sağlığı” amacı gözetilerek yapılıyor.

Denetim ekipleri, üretim kurallarına uymayan ve sağlıksız ortamlarda gıda üretimi yapan işyerlerine cezai işlem uyguluyor ve gerekli uyarılar yapılıyor. Ekipler, mevsim şartları nedeniyle işyeri sahiplerini gıdaların kullanım sürelerine ilişkin denetlemelerde bulunarak; gıdaların tüketilebileceği kadar üretiminin yapılması konusunda da uyarıyor. Kartal Belediyesi ekipleri, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeleri rutin olarak denetlemelerinin dışında Ramazan süresince denetimlerini sıklaştıracak.

Kartal’da internet kafelerde denetleniyor

Kartal Belediyesi Zabıta, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan internet kafelere denetimlerini sürdürmeye devam ediyor. Ekipler, internet kafelerde, ruhsat, temizlik, sigara yasağı, zararlı siteler için filtre ve kafe müşterileri arasında yaş kontrolü denetimi yapıyor. Kafeler de karşılaşılan eksikliklerin tamamlanması için sorumlulara uyarılarda bulunan ekipler, gerekliliklerle ilgili bilgilendirmede de bulunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.