Hamza Yerlikaya: Güreşi olimpiyattan çıkarmak, insanın omurgasını çıkarmaktır

Hamza Yerlikaya: Güreşi olimpiyattan çıkarmak, insanın omurgasını çıkarmaktır

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu kararını değerlendiren Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, böyle bir kararın tartışılmasının dahi yanlış olduğunu söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu, 2020 Olimpiyatları programında yer alacak 25 temel spor dalını belirlerken, güreşi listeden çıkardığını açıklaması üzerine Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya değerlendirmede bulundu.

Kendilerine böyle bir bilgi geldiğini ancak, bu durumun kesin bir karar olmadığını ve bir tavsiye kararı olduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları söyledi:

"Üç beş tane üyenin aldım, verdim veya çıkardım deme yetkisi yoktur. Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu'nun alabileceği bir karardır. Güreş olimpiyat tarihinin ilk 5 branşından birisidir. Güreş olimpiyatın ve spor tarihinin omurgasıdır. Böyle bir kararın tartışılması bile yanlıştır.

Bu konuda uluslararası çalışmamızı başlattık. Ben inanıyorum ki böyle bir çalışma varsa eğer uluslararası olimpiyat komitesi bu yanlıştan vazgeçecektir. Güreşi böyle bir konuda tartışmaya açmak dahi insan bedeninde ki omurgayı yerinden çıkarmak demektir. Gerekli hassasiyetler ortaya konulacaktır ve gülen taraf güreş olacaktır."

Çalışmalarını ve faaliyetlerini sonuna kadar devam ettireceğini sözlerine ekleyen Başkan Yerlikaya, "2020 Olimpiyatları'na İstanbul olarak en güçlü adayız. İstanbul'da yapılması düşünülen ve güreşsiz bir olimpiyat asla ve kat'a düşünülemez." diyerek sözlerini tamamladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.