Harçlıklar Arap kardeşlere

Harçlıklar Arap kardeşlere

Fatih Koleji öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklar ile yardım kampanyasında topladıkları elbiseleri Gazze ve Suriye’ye göndermek için Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim etti.

Çobançeşme Fatih Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, okulda topladıkları para ve giysileri Gazze ve Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şubesi’ne teslim etti. Teslim töreninde konuşan okulun rehber öğretmeni Hakan Metan, yardım fikrinin öğrencilerden geldiğini ve okulda kampanya başlattıklarını söyledi. Metan, “Suriye ve Gazze’de yaşayanlar kadın çocuk demeden ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Giysi, yiyecek, ayakkabı ve nakit yardımına ihtiyaçları var. Öğrencilerimiz bu haberleri görerek bir şey yapamaz mıyız diyerek öğretmenlerine bize başvurdu. Bundan sonra kampanya başlattık ve yardım topladık.” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Berivan Karataş da, kampanyayı arkadaşları ile birlikte başlattıklarını belirtti. Gazze ve Suriye’deki insanlara yardım yapmak istedik. Okul genelinde afişler hazırlayıp kampanya için bilgi verdik. Geri dönüşler çok iyi oldu.” dedi. Kampanyaya katılan öğrencilerden Engin Genç ise Suriye ve Filistin hakkında yaşananlar hakkında seminer düzenlediklerini anlattı. Genç, seminerler ve bilgilendirme toplantılarından sonra yardımların toplandığını ve Kimse Yok Mu aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gönderileceğini aktardı.

Öğrenciler topladıkları 4 bin 500 TL para ile giyecek yardımlarını Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şubesi’ne teslim etti. Dernek görevlileri ise öğrencilere teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.