Hastane önünde arbede

Hastane önünde arbede

Hastane önünde bekleyen polis, araçlarını kovan halka gaz atıldı.

     Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Berkin Elvan bu sabah hayatını kaybetti.   Ölüm haberini alan çok sayıda kişi hastane önünde toplanmaya başladı. Kalabalıktaki bazı kişiler, hastane önünden geçen polis minibüslerine taş attı. Bu sırada polis otobüsünden taş atan kalabalığı gaz bombası atıldı.

HASTANEYE EŞİNİ GETİRDİ, GAZ FİŞEĞİYLE BAŞINDAN YARALANDI

      CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur Okmeydanında atılan gaz fişeğinden yaralanan olduğunu duyurdu. Başından yaralanan Ramazan Apaydın isimli genç tedavi altında. Apaydın'ın bilincinin kapalı olduğu bildirildi. Apayadın'ın rahatsızlanan eşini hastaneye getirdiği ortaya çıktı.

Birgün Gazetesi'nin twitter adresinde polislerin havaya 3 el ateş açtığı ileri sürüldü.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Berkin'in babaannesi fenalaştı, onu da hastanede tutuyorlar.

CHP'Lİ ONUR: "POLİS GAZI HİÇ SAKINMADI. BURASI HASTANE. NEREDE OLDUKLARINI BİLSİNLER."

     Elvan'ın vefatının açıklanmasıyla birlikte Okmeydanı Hastanesi'ni giden CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, yaşanan arbedeye tanık oldu.

Onur, yaşananları Hürriyet'e şu şekilde anlattı;

"YİNE KONTROLSÜZ MÜDAHALE ETTİLER…"

    "Berkin'in vefatı sanıyorum saat 07.00 gibi açıklandı. Ben 07.40'da hastanedeydim. İnsanlar son derece sessiz şekilde bekliyorlardı. Dün polisin hastane önünden topladığı battaniyeler, hatta çadırlar bile yeniden kurulmuştu. Ortama büyük bir sessizlik hakimdi."

"ÇEVİK KUVVET GELDİ, İNSANLAR TEPKİ GÖSTERDİ"

     Hastane önündeki sessiz bekleyiş sürerken, karşıda bulunan otoparka bir çevik kuvvet arabasının geldiğini, bekleyen insanların da oraya doğru yönlendiğini anlatan Onur, şöyle devam etti;
     "Tam cenaze adli tıbba gidecek, biz de oraya gidip, orada bekleyelim gibi konuşmalar olurken, çevik kuvvet aracının hastanenin karşısına geldiği görüldüğü. İnsanlar o yöne doğru gidip, polise tepki gösterdiler. Bir arbede yaşandı. Polis de gazı hiç sakınmadı. Yine kontrolsüz müdahale ettiler. Biz dışarıda duramayıp, hastanenin içine girdik. Ancak gaz buraya, hastanenin içine kadar girdi. Burası hastane; nerede olduklarını bilsinler".

     CHP Milletvekili Onur, polisin sıktığı gaz miktarını da şu sözlerle açıkladı; "Okmeydanı hastanesinin önünde geniş bir alan var. Bu alandan sonra bir de yol geçiyor. Otopark, bu yolun ilerisinde. Arbede de orada yaşandı. Ancak polis o kadar çok gaz sıktı ki, gaz hastanenin içine girdi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.