Havalimanı umreye gidenlerle doldu taştı

Havalimanı umreye gidenlerle doldu taştı

Umre ziyaretinin yarıyıl tatiline denk gelmesini fırsat bilen bazı aileler, kutsal topraklara gitmek için Atatürk Havalimanı’na akın etti.

  Yarıyıl tatilinin Umre ziyaretlerine denk gelmesini fırsat bilen bazı aileler, çocuklarıyla birlikte Umre’ye gidip ibadetlerini gerçekleştirmek için dün gece Atatürk Havalimanı’nda check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluşturdu. İhramlar içinde gelen kafileler yakınları tarafından kutsal topraklara uğurlandı.

  Umreye gitmek için bekleyen Necati Özdemir, “Allah izin verirse kutsal topraklara gidiyoruz. Kutsal topraklara gitmek için can atan insanlar var. Elhamdülillah o şanslı insanlardan biriside biziz. Rabbim nasip eyledi, o güzel yerlere gidiyoruz. Şair; ‘Bir zaman derdim ki Yarabbi neden, Bir daha istiyor bir kere giden, Meğer bilemezmiş insan gitmeden, Aldım cevabımı Beytullah’da ben’ diyor. Onun için o cevabı almak için gidiyoruz. Rabbim gönlünü o Beytullah da bırakanlardan eylesin. Biz o niyetle gidiyoruz oraya. İnşallah gidip de oranın kadrini, kıymetini bilenlerden olmasını nasip eylesin. Bizim kafilede de baya arkadaşlar var. Galiba 300 kişi gideceğiz. Çoğu paraları, milyarları olan insanlar var. Ama o insanlara nasip olmuyor. Bir bakıyorsun hiç parası olmayan, günlük ekmeğinden artırarak, oraya çağrıldığı için oraya giden insanlar oluyor” dedi.
 
Kutsal topraklara gittiği için mutlu olan Abdülbaki Özdemir ise, “Yüce Allah’ın bana bugünü nasip etmesinden dolayı şükranlarımı niyaz etmek istiyorum. Ben eşim ve baldızlarımla beraber Umre’yi ifa etmek için gidiyoruz. Niyetimiz bu yöndedir. Allah’a şükürler olsun ki bizlere bu günleri görmeyi nasip eyledi. Orada da önemli olan sabırla, metanetle, huşu içerisinde ve ihlasla Umre görevimizi yapmayı Allah bizlere nasip eylesin” diye konuştu.

  Yarıyıl tatilini fırsat bilen çocuklarda aileleriyle birlikte Umre’ye gitti. Anne ve babasıyla umre yolculuğuna çıkan 11 yaşındaki Osman ise kutsal topraklara gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.