Havalimanında arama

Havalimanında arama

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 2012 yılında çeşitli suçlardan aranan 9 bin 39 kişi polis tarafından yakalandı.

Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl polisin yaptığı uygulamalarda pasaport, vize, damga ve oturum sahteciliğinden 2 bin 980 kişi yakalandı. Geçen yıl durumundan şüphelenilen kişilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) bilgilerine avuçiçi bilgisayarla (PDA) bakılması sonucuda çeşitli suçlardan aranan 5 bin 840 kişi tespit edildi.

Havalimanındaki terminaller, metro katı, ana giriş kapısındaki yol kontrol noktasında polis memurları PDA ile, vatandaşların kimlik bilgilerini girerek, herhangi bir suçtan aranıp aranmadığını, GBT kaydının bulunup bulunmadığını 1 dakika içerisinde öğreniyor. Genellikle yolcu karşılama ve uğurlamaya gelen kişilerin GBT'si kontrol ediliyor.Hırsızlık, devlet malına zarar verme, yangın, aprona izinsiz giriş, emniyeti suistimal, uçuş güvenliğini tehdit, uçuş güvenliğini tehditten de geçen yıl 219 kişi polis tarafından yakalandı.

OTOMOBİLLERE SIKI KONTROL

Polisin havalimanı kontrol noktasından giriş yapan araçlar hakkında anında bilgi sahibi oluyor.Geçtiğimiz yıl bu sayede 833 araç trafikten men edildi. 6 araç yaralamalı trafik kazasına, 60 araç maddi hasarlı trafik kazasına karışırken 241 sürücü mahkemeye sevk edildi. 141 kişinin ise ehliyetine el konuldu.

OPERASYONLAR KAMERADA

Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz yıl hırsızlara göz açtırmadı.Bir çok hırsızlık olayı güvenlik kamera kayıtları ile çözüldü. 24 Ocak 2013'de ise dış hatlar gidiş katında bir cafe de bagaj arabası üzerinde olan çantayı alan bir kişi çıkış kapısından çıkarken yakalandı. 23 Kasım 2012 tarihinde de dış hatlar gidiş katında bir kafe de bagaj arabası üzerinde olan çantayı alan bir kişi yine çıkış kapısından çıkarken yakalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.