HDP İlçe Başkanlarına Büyük Operasyon

HDP İlçe Başkanlarına Büyük Operasyon

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik olarak 28 ilçesinde eş zamanlı düzenlenen ve 44 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 4 HDP İlçe Başkanı da gözaltına alındı.

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 44 kişi arasında, HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da bulunduğu öğrenildi.

SORGULAR SÜRÜYOR

Alınan bilgiye göre, 28 ilçedeki 67 adrese yapılan helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 44 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Bazı adreslerdeki aramalar da devam ediyor.

4 BAŞKAN GÖZALTINDA

Operasyonun, örgütün şehir yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Gözaltına alınan 44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da yer aldığı kaydedildi. Şüphelilerin, örgüt adına sözde yargılama ve vergilendirme yaptıkları öne sürüldü.

28 İLÇEDE BASKIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi, Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt'un da aralarında olduğu 28 ilçedeki 67 adrese özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 44 kişi gözaltına alınırken 3 tabanca, 1 otomatim av tüfeği, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.