HDP Şişli ve Beyoğlu İlçe binalarına operasyon

HDP Şişli ve Beyoğlu İlçe binalarına operasyon

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) stanbul Beyoğlu ve Şişli ilçe binalarına polis ekipleri işlenen bir cinayetle ilgili eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul Beyoğlu ve Şişli ilçe binalarına polis ekipleri işlenen bir cinayetle ilgili dün sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri'nin dün sabah şafak baskını yaptığı HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasının elektrikleri de kaçak çıktı!
Gül cinayetinde kullanılan silahın ilçe başkanlığında bulunduğuna dair iddia üzerine arama yapan ekipler, binadaki elektriğin kaçak kullanıldığını belirledi. Aramada, elektrik saatinin olmadığı ortaya çıktı. Baskının ardından HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanları Rukiye Demir ve Ahmet Tekke’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı; 6 çuval dolusu dokümana el konuldu.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, işlenen bir cinayetle ilgili HDP’nin Beyoğlu ve Şişli ilçe binalarına baskın düzenledi. Aralarında ilçe başkanlarının da olduğu 9 kişi gözaltına alındı.
21 Haziran 2015’te Şişli Piyale Paşa Mahallesi’nde Rıdvan Gül başından tabancayla vurularak öldürüldü. Gül’ün, terör örgütü PKK tarafından ‘cezalandırıldığı’ bilgisi üzerine Terörle Mücadele Şubesi soruşturmayı devraldı. Polis, Gül’ün PKK‘yla bağlantısı olduğunu ve örgütün yaptığı uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle bir hesaplaşmaya kurban gittiğini belirledi. Gül’ü vuran ve cinayete karışan kişilerin Şişli ve Beyoğlu HDP binalarına girip çıktığını iddia eden polis, suç aletinin de Beyoğlu ilçe binasında tutulduğu bilgisi üzerine dün sabah 07.00’de Şişli ve Beyoğlu ilçe binaları ve bazı adreslere operasyon başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.