HEASK 3. Lig’de

HEASK 3. Lig’de

3. Lig’e terfi maçları finalinde Arnavutköy Belediyespor ve Halide Edip Adıvarspor karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarda rakibini 5-3 yenen HEASK, ikinci maçını da penaltılarla kazanıp 3.Lig’e çıktı.

3. Lig’e terfi maçları finalinde Arnavutköy Belediyespor ve Halide Edip Adıvarspor karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarda rakibini 5-3 yenen HEASK, ikinci maçını da penaltılarla kazanıp 3.Lig’e çıktı.

Vefa Stadı’nda oynanan ve karşılaşmaya her iki takımın taraftarlarının yoğun katılmalarının yanı sıra İstanbul amatör futbol camiası da bu karşılaşmayı yerinde takip etti. Oldukça sıcak bir havada oynanan karşılaşma adeta şölen havasında başladı.

6.dakikada sol kanattan Sinan’ın ortasında Fatih topu ters kanatta kontrol etti ve topu arkadaşı Serkan’a aktardı. Serkan’ın ortasında top atağı başlatan Sinan’a yeniden geldi. Soldan kaleye gönderilen sert şut çerçeveyi bulmadı. 15.dakikada Halide Edip Adıvarspor’da Caner’in ceza sahası üzerinden şutu kaleci Anıl’da kaldı. 17.dakikada Uğur ceza sahası üzerinden seri çalımlar hareketlendi. Sol kanatta bulunan Okan’ın önüne güzel bir de pas atan Uğur arkadaşını golle burun buruna getirdi. Kaleci Anıl kalesini terk edip yatarak pozisyonunu aldı ama tuttuğu topu elinden kaçırdı ve ikinci bir hamle ile topu tokatlayarak taça gönderdi.

İlk yarıdaki goller duran toptan
27.dakikada sol kanattan Serkan’ın kullandığı serbest vuruşta Serhat topu kafa ile indirdi ve altıpasın üzerinden Salih topu filelere göndererek Arnavutköy Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi. 36.dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Caner’in ortasına Engin kafayı vurdu ve durum 1-1 oldu. 40.dakikada bu kez sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Serkan’ın ortasında seken top arka tarafa kadar açıldı. Savunma oyuncusu Barış’ın kontrolü ve şutuyla Arnavutköy temsilcisi yeniden öne geçti. İlk yarıyı bu skorla sona erdi.2-1

İkinci yarıda karşılaşmanın büyük bir bölümünde taraflar pozisyona giremezken Halide Edip Adıvar atak bir futbol sergiledi. Arnavutköy Belediyespor skoru koruma derdine düştü ve son 5 dakikada kalesinde büyük baskı gördü. 84.dakikada sağ kanattan Uğur’un ortasında Hamit topu kafa ile indirdi. Okan sol ayağıyla boş pozisyonda bir şut attı ama top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

Tam maç bitti derken…
90.dakikada Halil İbrahim skoru eşitledi. 85.dakikada oyuna dahil olan ve hücumda iyi işler yapan Halil İbrahim golünü de attı. Emin’in sağ kanattan ortasında ceza sahası üzerinde Hamit top kafa ile aşırttı. Halil İbrahim de topu kontrol ettikten sonra şık bir aşırtma vuruşla dengeyi sağladı.

İnanılmaz pozisyon kaçtı
90+4.dakikada Arnavutköy Belediyespor’da Deniz bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası üzerinde kalecinin üzerinden bir aşırtma yapan Deniz topu üst ağlara nişanladı ve mutlak gol kaçtı. Karşılaşmanın normal süresindeki 6 dakikalık uzatmada da eşitlik bozulmayınca maç 15’er dakikalık uzatma dakikalarına gitti.

Uzatmalar golle başladı
91.dakikada bir anda sol kanatta topla buluşan Muhammed sol ayağıyla topa müthiş vurdu top filelere gitti. Bu golle Halide Edip Adıvarspor maçta ilk kez öne geçti. 101.dakikada bu kez eşitliği Arnavutköy Belediyespor sağladı. 101.dakikada Uğur’un sağ kanattan ceza sahasına etkili ortasında Mustafa kafa ile skordaki dengeyi yeniden sağladı. 113.dakikada kaleyi karşıdan gören bir noktadan Halide Edip Adıvarspor bir serbest vuruş kazandı. Emin’in sert şutunu kaleci Anıl köşeden kornere çeldi. Maçta uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına gitti.

HEASK, 5 penaltı atışını da gol yaptı
Halide Edip Adıvarspor’da Emin, Muhammet, Hamit, Uğur ve Halil İbrahim topu ağlarla buluştururken, Arnavutköy Belediyespor’da Serkan, Barış ve Uğur topu ağlara gönderdi. 2.penaltıyı ise Serhat üstten auta gönderdi.

Maç sonu büyük coşku
Tarihlerinde ilk kez böyle büyük bir başarıya imza atan Halide Edip Adıvarsporlu futbolcular 3.Lig’e çıkma coşkusunu taraftarlarıyla birlikte kutladı. Penaltılar dolayısıyla kale arkasına geçen taraftarlarıyla gönüllerince şampiyonluk eğlencesi yaptılar.

Kaybeden kazananı alkışladı…
ARBEDE ‘den tüm futbol camiasına örnek olacak bir davranış geldi. Belki de dünyada ilk kez bir takım penaltılara kaybettikten sonra hem de sıcağı sıcağına rakibini saha içinde alkışladı. Karşılaşma sonrasında taraftarlarıyla birlikte sevinç yumağı oluşturan Halide Edip Adıvarsporluları, Arnavutköy Belediyespor Kulüp Başkanı Av.Ercan Üner yanlarına kadar gelip alkışladı ve tebrik etti. Arnavutköy Belediyesporlu futbolcular da üzgün olmalarına rağmen bir başka İstanbul takımının 3.Lig’e yükselmesini tebrik etti ve sahada müthiş bir görüntüye imza attılar. HEASK, taraftarları da böylesine büyük bir jeste alkışlarla karşılık vererek iki takımı birden tribünlere çağırdılar.

STAT : Vefa
HAKEMLER : Sefa Demir, Ersin Efe, Uğur Akalp / Ramazan Karahasan
ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR : Anıl, Serkan, Sinan, Alper, Barış, Salih(Dk.84 Mustafa), Gökhan, Fatih, Serhat, Aytaç(Dk.76 Deniz), Okan
HALİDE EDİP ADIVAR SK : Özgür, Emin Çelik, Uğur, Nizamettin, Caner, Engin(Dk.55 Hamit), Ziya, Birkan(Dk.74 Muhammet Uzunalioğlu), Okan(Dk.85 Halil İbrahim), Alper, Tayfun
GOLLER : Dk.27 Salih, Dk.40 Barış, Dk.101 Mustafa / Dk.36 Engin, Dk.90 Halil İbrahim, Dk.91 Muhammet Uzunalioğlu
SARI KARTLAR : Dk.27 Alper, Dk.29 Emin, Dk. Engin,  Dk.69 Uğur, Dk.100 Halil İbrahim, Dk.114 Muhammet Uzunalioğlu, Dk.120 Özgür/ Dk.45 Serkan, Dk.95 Deniz
















Haber-Foto : Erhan Harput
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.