Heybeliada Meclis Gündeminde

Heybeliada Meclis Gündeminde

Heybeliada’da, 22 yaşındaki Ali Mert Baltacı'nın sağlık hizmetleri olmamasından ötürü kolunu kaybettiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, konuyu TBMM gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, son olarak 22 yaşındaki Ali Mert Baltacı'nın ölümle burun buruna gelerek kolunu kaybetmesiyle bir kez daha gün yüzüne çıkan sağlık hizmeti sorununu hazırladığı önergeyle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu.

Heybeliada'da sadece hafta içi saat 17:00'a kadar normal sağlık hizmeti, 17:00-22:00 arası ve hafta sonları acil yardım hizmeti verilmesinin ancak geri kalan saatlerde hiç bir sağlık hizmeti sunulmayışının kabul edilemez olduğunu ifade eden Öğüt, TBMM’YE sunduğu soru önergesiyle bunun nedenini sordu.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde de sağlık hakkının en temel insan haklarından biri olduğunu vurgulayan CHP'li Öğüt, adada 7 gün 24 saat sağlık hizmeti olmamasının anayasa aykırı olup olmadığı sorusunu da yöneltti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.