Hırsızlık çetesi çökertildi: 18 gözaltı

Hırsızlık çetesi çökertildi: 18 gözaltı

İstanbul Anadolu yakasında örgütlü olarak faaliyet gösterdiği öne sürülen hırsızlık çetesine yönelik polis operasyonunda 3’ü kadın 18 kişi gözaltına alındı.


 8 ay boyunca takip edilen çete üyelerinden 11 kişinin de daha önceki operasyonlarda suçüstü yakalandığı ve sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildikleri öğrenildi. Çete üyeleriyle birlikte gözaltına alınan 2 kadın, çete üyelerinden bazılarının kendilerine tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Giriş katlardaki evleri hedef seçen çetenin, balkon kapı ve penceresini kanırtarak girdikleri evlerden 50’nin üzerinde hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Ümraniye, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal ve Pendik ilçelerinde çok sayıda hırsızlık suçuna karıştıkları belirlenen çete üyelerinin yakalanması amacıyla polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gündüz vakti özellikle giriş katlardaki daireleri hedef seçen çetenin çökertilmesi amacıyla 8 ay boyunca yürüttüğü teknik ve fiziki takip sırasında çete üyelerinin evlerden anahtarını aldıkları otomobilleri de çaldıkları ve Adana’da düzenlettikleri sahte evraklarla sattıklarını belirledi. Çetenin, girdikleri evlerdeki televizyon, bilgisayar, para ve altın gibi değerli şeyleri aldıkları, evde bulunan anahtarlarla otomobil çaldıkları tespit edildi. Takip süresince hırsızlık yaptıkları kesinlik kazanan 11 üye de ilçe ekipleriyle yürütülen ortak operasyonlarda gözaltına alındığı ve içlerinde çete liderlerinden Selçuk Ç.’nin (28) de aralarında bulunduğu şüphelilerin sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandığı öğrenildi.

Çeteye yönelik çalışmalarını tamamlayan polis, İstanbul ve Adana’da 19 farklı adrese yapılan operasyonlar sonucu 3’ü kadın 18 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde 7 adet dizüstü bilgisayar, 6 LCD televizyon, 4 adet sahte evrak basım cihazı ve bir kilogram esrar ile 2'si lüks 3 çalıntı otomobil ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin verdikleri ifadelerde gözaltında bulunan 4 şüphelinin 2 ayrı tecavüz olayına karıştığı, tecavüze uğrayan kadınlardan birinin suç örgütü üyelerinden birinin eski sevgilisi olduğu, başka biriyle birlikte olması sebebiyle eski sevgilisinin talimatıyla suç örgütüne üye 3 kişi tarafından tecavüze uğradığı öne sürüldü.

Elebaşılığını Hikmet Y.'nin (32) yaptığı suç örgütünün çaldıkları otomobillere Adana'da bulunan Mustafa C. vasıtasıyla sahte evrak ve plaka yaptırdıkları, kargo ile yollanan evrak ve sahte plakalarla çaldıkları otomobilleri satmaya çalıştıkları iddia edildi.

51 ayrı suça karıştıkları tespit edilen çete üyeleri, suç işlemek için örgüt kurmak, evden hırsızlık, otomobil hırsızılığı, nitelikli cinsel saldırı, resmi evrakta sahtecilik iddialarıyla Kartal Adliyesi’ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.