Hız limitleri artıyor mu?

Hız limitleri artıyor mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı düzenlemeyle, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde hız sınırının arttırılması hedefleniyor.

Antalya’da düzenlenen ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katıldığı İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısında, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da bir konuşma yaptı. Kılıçlar, 30 Mayıs 2012 tarihinde toplanan “Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu”nda, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığının ortaya konduğunu ve “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda” yer alan hususlarda yeni yasal düzenlemelere gidilmesi zorunluluğunun doğduğunu söyledi.

Bu çerçevede, “alkollü sürücülerin denetimleri, trafik kazalarına neden olan başlıca trafik ihlallerine ilişkin cezaların artırılması, ceza puanı yüksek olan sürücülerin sigorta primlerinin artırılması, kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesi ve hız limitlerinin kademelendirilmesi” gibi konuları da içeren bir kanun taslağı hazırlandığını ifade eden Kılıçlar, buna ilişkin 17 Ocak 2013 tarihinde İçişleri Bakanı’na sunum yapıldığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu çalışmalar kapsamında hazırladığı düzenlemeyle, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde hız sınırının arttırılması hedefleniyor. Buna göre, maksimum hız sınırının, yerleşim yeri içindeki bölünmüş yollarda 80, şehirler arası çift şeritli karayollarında 90, bölünmüş yollarda 110, otoyollarda ise 120 kilometreye kadar çıkabilmesi öngörülüyor.

Daha önce yerleşim yerleri içindeki hız limitleri 50 kilometre olarak belirlenmiş ve UKOME ve İl Trafik Komisyonları, çok sayıda şehir içi ana yolda bu sınırı 70 kilometreye çıkarmıştı


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.