Hollanda Başbakanı Rutte: Sizi kıskanıyorum!

Hollanda Başbakanı Rutte: Sizi kıskanıyorum!

İTO bugün Monako Prensi Albert’ın ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte’u ağırladı. Rutte, Türk ve Hollandalı işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceğe dönük başarılı gelişmesini kıskandığını söyledi.

Diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü kapsamında Türkiye'ye gelen Rutte, bugün İTO'yu ziyaret etti. Hollanda Başbakanı, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen 'Bir Rekabet Avantajı Olarak Sürdürülebilirlik' konulu panele katıldı. 

Her iki ülkenin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu panelin açılışında konuşan İTO Başkanı Yalçıntaş, " İki ülke arasında çok yönlü işbirliğinin 400. yıl dönümünü kutladığımız bir dönemde, düzenlediğimiz 'Bir Rekabet Avantajı Olarak Sürdürülebilirlik' toplantısıyla Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkileri yeni bir düzeye taşıyoruz. 1612 senesinde olduğu gibi ilişkilerimizin temelinde ticaret var." dedi. 

Türk ve Hollandalı siyasetçilerinin ilişkilerinin dostluk üzerine kurduğuna işaret eden Yalçıntaş, "Siyasetçilerimiz her zaman ilişkileri her iki ülkenin menfaatine kurdular ve şahsi günlük politikalarını bu işlere alet etmediler" ifadelerini kullandı. 

"RAKAMLAR UMUT VERİCİ"

Daha sonra kürsüye gelen Hollanda Başbakanı Rutte, Ankara'daki temaslarında başta Suriye konusu olmak üzere, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB )üyeliği gibi konuları da görüştüklerini dile getirdi. Türkiye'ye her gelişinde yeni bir gelişmeye şahit olduğunu dile getiren Başbakan Rutte, "Sizi kıskanıyorum. Gelişme rakamlarınız çok umut verici" dedi. 

Panelde konuşan Hollanda Başbakanı, sürdürülebilir ekonomide girişimcilerin rolüne dikkat çekti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.