Hollandalı öğrenciler İstanbul'da

Hollandalı öğrenciler İstanbul'da

Leiden Üniversitesi'nde ceza hukuku üzerine yüksek lisans yapan 25 öğrenci, İÜ Hukuk Fakültesi'ni, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Derneği, inceleme amaçlı her yıl başka bir ülkeye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında bu yıl İstanbul'a geldi. Öğrenciler, ziyaretleri kapsamında ilk olarak İÜ Hukuk Fakültesi'nde bir sempozyuma katıldı. Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nı ziyaret eden Hollandalı öğrenciler, bugün de Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ilk olarak MOBESE merkezini gezen öğrenciler, daha sonra Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Paravanı ile Asayiş Şube Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul'a hayran kaldıklarını belirten öğrenciler, özetle şunları söyledi:

''Türk halkı ve Türk polisi bizi kucaklayarak karşıladı, bize misafirperver bir şekilde ev sahipliği yaptı. Adliye binasına hayran kaldık. Türk Polisi çok sıcakkanlı ve teknolojiyle barışık. Bu da polisin olaylara bakış şeklinin profesyonelliğini ortaya koymakta.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.