Hukukçular Sitesi'ne yeni alt geçit

Hukukçular Sitesi'ne yeni alt geçit

Büyükçekmece Hukukçular Sites'nde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Akgün, bölgenin alt geçit sorunu için hazırladıkları projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hukukçular Site sakinleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 
Hukukçular Sitesi bölgesinde birçok çalışmanın yapıldığını belirten Başkan Akgün, "Etrafınızdaki yollar trafiğin rahatlaması açısından imar planına göre çift yön çalışması, ağaçlandırılması, ışıklandırılması ve tretuvarları yapıldı. Burada birde Güzelce Amatör Spor Kulübüne çok güzel bir stat ve modern kapalı pazar yeri yapmaktayız. Güzelce sahilinin tamamında denizi kapatan villa önlerinde bulunan işgalleri yıkarak halka açtık" dedi. 

Alt geçidin olduğu yerde Büyükşehir tarafından yerleşim alanının, nüfusun ve ihtiyacının artışından dolayı bir yonca yapılması düşünüldüğünü söyleyen Başkan Akgün, "Burada büyük bir yaşam merkezi düşünülüyor. Biz bu projeyi yaptık ve Büyükşehir'den üç projemiz geçti. Şehir merkezindeki alt geçit, Beylikdüzü'ndeki alt geçit başladı. Burası da bir sonraki program çerçevesinde, maksimum 3 sene sonra başlayacak ve bu bölge için çok önemli bir çalışma olacak. İstediğiniz üst geçit de sizin için çok önemli. Yapmaya çalışacağız ve şu an mevcut alt geçidi daha da iyileştirebilir miyiz ona bakacağız. Yani geçit sorununuzu mutlaka halledeceğiz" diye konuştu. 

NÜFUS AZ GÖRÜNÜYOR
Büyükçekmece'nin nüfusunun 220 bin gözüktüğünü ancak 900 bin kişiye hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Akgün, "Büyükçekmece'de 165 bin ev var. Ev başına 5 ile çarpıldığında 900 bin kişiye hizmet ediliyor. 5 ay 900 bin, yaz aylarında Cumartesi Pazar'ları ise bu sayı 1 milyon 200 bin nüfus oluyor. Bu ilçeye hizmet etmek için devlet tarafından verilen bütçe nüfusa göre maalesef 220 bin. O yüzden sizden ricam şu, buraları güzelleştirmek için kayıtlarınızı buraya alın ve burada sayılın ki, nüfus artışına ve kişi sayısına göre bütçe verildiğinde ona göre hizmet yapalım" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.