Hülya Koçyiğit'ten Muhteşem Yüzyıl'a övgü

Hülya Koçyiğit'ten Muhteşem Yüzyıl'a övgü

Hülya Koçyiğit Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Yeşilçam Yıldızları' isimli söyleşiye katıldı

 Türk Sineması’nın ünlü yıldızı Hülya Koçyiğit, Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Yeşilçam Yıldızları” söyleyişinde 49 yıllık sinema hayatını sinemaseverlerle paylaştı. Muhteşem Yüzyıl dizisini büyük bir beğeniyle izlediğini belirten Koçyiğit, “Muhteşem Yüzyıl tarihimizi anımsattığı, tarihimize karşı ilgiyi uyandırdığı için birçok insan merakla bu konuya eğildiği için takdir ediyorum” dedi.  
 
Türk Sineması’na ‘Susuz Yaz’, ‘Kınalı Yapıncak’ gibi filmlerle adını altın harflerle yazdıran Yeşilçam yıldızı Hülya Koçyiğit, Fatih Belediyesi tarafından her ay düzenlenen, Yeşilçam’ın ünlü jönlerinden Engin Çağlar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Yeşilçam Yıldızları” isimli söyleyişe katıldı. Ali Emir-i Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, Fatihli sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Hülya Koçyiğit, sinemayla geçen ömrünü anlattı. Programın başında başrollerini Hülya Koçyiğit ve Engin Çağlar’ın paylaştığı ‘Kınalı Yapıncak’ filmi konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

  Sinemaya 49 yılını verdiğini belirten Hülya Koçyiğit, ilk filmi olan Susuz Yaz’ın hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Sinemaya ünlü yönetmen Metin Erksan’la başlamanın büyük bir şans olduğunu belirten Koçyiğit, “Susuz yaz böylece benim ilk filmim oldu. Sinemayı çok doğru ve gerçekten inkar edilemez güçteki bir yönetmenden öğrendim. O zamana kadar hayallerimi süsleyen tiyatro sahnesi yerini sinema sahnesine bıraktı. Çünkü sinema yoluyla çok daha geniş kitlelere kısa zamanda ulaşılabildiğini ve sinema dilinin çok güçlü olduğunu gördüm. O kadar eğitim almama rağmen hiçbir tiyatro sahnesinde yer almadım. Senelerce birçok tiyatro grubu bana teklifte bulundu,  ama hayatımda hep sinema vardı. 200’ün üstünde 49 yılda film çekmişim. Tiyatroda yer alamadım. Bugün oynamak ister misiniz diye sorarsanız, evet bugün oynamak isterim. Bugün çünkü tiyatroda göz göze aynı havayı soluyarak bir anda sinerjiyi üretiyoruz. Bugün böyle bir teklif olursa hayır demeyeceğim” diye konuştu.

  KOÇYİĞİT: “BAZI SANATÇILAR BASİT ÖDÜLLERİ ÇOK İHTİŞAMLA ANLATIYORLAR”

  “49 yılda birbirinden değerli filmler benim kariyerimi sağlamlaştırdı” diyen Koçyiğit,  “Sadece Türkiye’deki film festivallerimden aldığım ödüller elbette ki beni çok doyurdu ama Avrupa’dan aldığım ödüller de beni çok mutlu etti. Dünya sinemasının otoritelerinin jüri olduğu festivallerde en iyi kadın oyuncu ödülü aldım. Bunları çok sık dile getirmedim. Ama günümüzün bazı sanatçıları belki de çok da basit ödülleri o kadar çok ihtişamla anlatıyorlar ki, bazen tevazu da olmuyor diyorsunuz. Bu kadar da mütevazı olmamak lazım. Uluslar arası en iyi kadın oyuncu ödüllerim var” dedi.
  Susuz Yaz filminin Türk Sineması için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Hülya Koçyiğit, “Bu, sinemamız adına büyük bir gurur kaynağı oldu ve beni de seyirciyle tanıştırmış oldu. Susuz Yaz’daki başarım dikkat çekti ve teklifler gelmeye başladı. Erman Film’den teklif geldi. Orada Orhan Aksoy’la tanıştım. Aşk filmlerinin unutulmaz yönetmenidir. Öylesine duygusal, hayal dünyası geniş bir yönetmenidir. Beraber 26 film ürettik. Bugün 2 milyon kişi bir filmi izledi diye iftihar ediliyor. Biz gülüyoruz. Bizim filmlerimizi sayısız milyonlar izliyordu.  O filmler, bugün hala bile halkımızın severek izlediği filmler” şeklinde konuştu.
  Ünlü sinema yıldızı Hülya Koçyiğit, Türk dizilerinin yabancı ülkelerde seyredilmesinin Türkiye’nin tanıtımı ve döviz getirmesi açısından güzel olduğunu söyledi.

  “MUHTEŞEM YÜZYIL’I TAKDİR EDİYORUM”

  Muhteşem Yüzyıl dizisine övgüler yağdıran Koçyiğit, “Muhteşem Yüzyıl’ı seyrediyorum. Arada başka kanallara da bakıyorum ama Muhteşem Yüzyıl tarihimizi anımsattığı, tarihimize karşı ilgiyi uyandırdığı için birçok insan merakla bu konuya eğildiği için takdir ediyorum. Halkın bu kadar ilgisini toplamış, başarıya ulaşmış bir dizi elbette ki eleştirilecektir. Zannediyorum yapımcılar eleştirileri dikkate alıyorlardır. Meryem’i çok beğeniyorum, çok başarılı. Halit Ergenç daha önce başarısına şahit olduğumuz bir aktör. Çok da beğendiğim bir aktör” dedi.

  Ekranlarda oyuncular Tuba Büyüküstün ve Beren Saat arasındaki kıyaslamayı da değerlendiren Koçyiğit, “Onların hepsi iyi oyuncu olmak için çok çaba sarf ediyorlar. Hepsini takdir ediyorum. Ben Tuba’yı daha çok beğeniyorum” diye konuştu.

  Programın sonunda Engin Çağlar Hülya Koçyiğit’e günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.