İAÜ'den engelli istihdamına ödül

İAÜ'den engelli istihdamına ödül

İstanbul Aydın Üniversitesi, 'İstanbul'da Özürlü İstihdam Eden Örnek Firmalar' gecesi düzenledi. Programda, engellilerin hayat kalitesini ve toplumda hareket özgürlüğünü artıran projeler ödüllendirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile toplum bilinci oluşturmak, farkındalığı artırmak, bütün bireylerin eşit yaşama koşullarına sahip olması, gündelik hayatta aktif rol almaları, iş istihdamında eşit haklar ve fizyolojik özürlerin engel oluşturmadığını anlatmak hedeflendi. İstanbul Elite World Hotel Taksim'de düzenlenen gecede ödüller sahiplerine takdim edildi. 

Gecede en iyi fiziksel şartları sağlayıp engelleri kaldıran belediye Bağcılar Belediyesi, engellilik konusunda en sosyal girişimci Barış Suluhan, girişimcilikte engelleri kaldıran kamu kurumu KOSGEB İkitelli Hizmet Müdürlüğü, en yaratıcı istihdam çözümü sunan uygulama Turkcell Global Bilgi, engelli çalışanı teşvik eden küçük işletme Fitsiniz Akademi, en sosyal sorumluluk sahibi yönetici Telekurye-Asuman Dayı, en duyarlı STK Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, en yaratıcı iş imkanı sağlayan belediye Eyüp Belediyesi, alternatif iş gücü yaratan girişimci CES Akvaryum, en sosyal sorumluluk sahibi kurul TOBB-İKGK, engelli istihdamında en hassas firma Hürriyet Matbaacılık, sporda engel tanımayan kulüp Galatasaray Engelli Basketbol Takımı seçildi. 

Projeye destek veren Beylikdüzü Belediyesi, Güngören Belediyesi, Başakşehir Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, HSBC, İş-Kur, Ojen Sağduyu, Süreyya Kumru, İSTKA, Gezici Araştırma, Müderris Eğitim Danışmanlık firmasına da teşekkür plaketi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.