Ekrem İmamoğlu: ‘Birlikte Başaracağız’ kampanyası başlattı

Ekrem İmamoğlu: ‘Birlikte Başaracağız’ kampanyası başlattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere, imkanı olanlardan ayni ve nakdi yardımlarını beklediklerini ifade etti.

#BirlikteBaşaracağız kampanyasını 39 ilçe belediyemizle dayanışma içinde götüreceğiz. Vatandaşlarımızdan, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için ayni ve nakdi yardım bekliyoruz. Yardımsever halkımız gerekli bilgilere birliktebasaracagiz.ibb.gov.tr sitesinden ulaşabilir.

KİMSENİN KAPISINA KESİNTİ İÇİN GİDİLMEYECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Halkı’nın fatura borcundan dolayı, hiçbir kesinti yapılmayacağını ilan etti. İmamoğlu, belediyelerimizin hiçbiri elektrik, su, doğalgaz faturalarında kesinti yapmayacağını açıkladı. Hiçbir vatandaşımız bu süreçte suyundan, elektriğinden şüphe etmesinler. Bu dönemde hiç kimsenin kapısına kesinti için kimse gidemez gitmemeli de zaten.

Şu anda İstiklal Mücadelesi gibi mücadele veriyoruz. Bu bir seferberlik. Evindeki metali eriterek silah yapan bir dönem yaşadı bu toplum. Faturaların ertelenmesini, ÖTV ve KDV muafiyeti talep ediyoruz.

“EĞER SİYASET BUYSA LANET OLSUN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada, dolu İETT otobüsü paylaşımlarıyla, ‘Görüntüleri izlerken kanım dondu’ dedi.  

İETT otobüsü fotoğraf süreci araştırdık. Metrobüs hattında 52 durak var, Beylikdüzü’nden Söğütlüçeşme’ye kadar. Bahsedilen hatla aynı saatte 65 kişi kullanmış metrobüsü! Görüntüleri izlerken kanım dondu. Maça gitmiyorlar, sabah namazına gitmiyorlar, pazar günü iş güç de yok. Bu otobüse (146 Boğazköy-Bakırköy) aynı saatte geçen hafta bir kişi ve bu hafta 71 kişi binmiş. Eğer siyaset buysa lanet olsun siyasete! Dünya değişti ama kafalar değişmedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çarpıcı açıklamalarına devam etti

TEHLİKENİN %60’I İSTANBUL’DA

Tehlikenin yüzde 60’ı İstanbul'da. Kent nüfusunun yüzde 15’i dışarı çıksa, 2.5 milyon kişi eder. Hava biraz iyileşince insanlar bir şekilde dışarıya çıkıyor. Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.

İstanbul’un en büyük ihtiyacı, vatandaşlarımızın temel ihtiyacı. Biz 250 bin aileye sosyal yardımda bulunuyoruz. Bu süreçte 50 bini aşan yardım talebi dana aldık. Bu taleplerin büyüyeceği ortada.

SİYASİ DAYANIŞMA ZAMANIDIR

Berberlerimiz, gündelik kazançla evine ekmek götürenler evine kapanmış durumda. İşsiz kalan insanlarımız var. Turizm sektörü kayıp durumda. Bütün bu konuların seferberlik anlamında bütünüyle masaya yatırılıp değerlendirilmeli. Türkiye’nin artık bütün konuları millidir. Siyasi dayanışmayı gösterme zamanıdır.

“İSYAN ETTİM! İHALENİN ZAMANI MI?”

Bütün bu ekonomiyi döndürebilmek adına topyekûn, devletimiz talimat verecek, biz koşup anlatacağız, önerilerimizi sunacağız. Akıl akıldan üstündür, ortak akıl her şeyden üstündür. Bu ülkenin kaynağı olmaz olur mu? Kaynağı nereye kullanacağına bağlı. Geçen gün isyan ettim. İhalenin zamanı mı? Ülkelerin ekonomisi günü kurtarmak için yapılamaz, geleceğe yönelik olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum