İBB'den psikolojik destek

İBB'den psikolojik destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular'a ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

Belediyenin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri projesi kapsamında, "ücretsiz psikolojik danışmanlık ve eğitim" hizmetleri veriliyor. 

İstanbul genelinde 12 psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezinde 49 psikolog tarafından verilen çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, grup terapisi, aile terapisi danışmanlık hizmetlerine başvuran 72 bin 934 kişiye, 386 bin 466 seans psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. 

Belediyenin İstanbullulara ücretsiz olarak sunduğu psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmak için "Alo 153"e başvurmak gerekiyor. 

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Ömer Akçağıl, psikolojik danışmanlık hizmetlerine bugüne kadar 38 bin 248 çocuk, 27 bin 233 kadın ve 7 bin 453 erkeğin başvurduğunu kaydederek, danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında, büyükşehir psikologlarının uyguladığı çeşitli teknikler sonucunda iyileşmeler görüldüğünü belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.