İDO'dan iptal açıklaması

İDO'dan iptal açıklaması

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) Marmara Denizi'nde iki günden beri devam eden şiddetli poyraz ve fırtına nedeniyle oluşan hava şartlarının, dış hatlarda deniz otobüsü seferini gerçekleştirmeye uygun olmadığını bildirdi.

Konuya ilgili yapılan yazılı açıklamada, İDO'nun dün akşam 18.30 Kabataş-Bursa seferini yapması beklenen deniz otobüsünde, hava muhalefeti nedeniyle gecikme ve aktarma yaşandığı hatırlatıldı. 

Hava muhalefeti nedeniyle deniz otobüsünden daha yüksek maliyetli olmasına rağmen, Bursa'ya gidecek yolcular için, ek hızlı feribot seferi konulduğu ve bunun için de Yenikapı İskelesi'ne aktarma yapılacağının duyurulduğu belirtildi. 

Bu seferin saat 20.30'da Yenikapı'dan yapılacağı için yolcuların söz konusu deniz otobüsüyle Kabataş'dan Yenikapı'ya taşındığının kaydedildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Marmara Denizi'nde iki günden beri devam eden şiddetli poyraz ve fırtına nedeniyle oluşan hava şartlarının, dış hatlarda deniz otobüsü seferini gerçekleştirmeye uygun olmadığını belirtmek isteriz. Yolcularımıza hava muhalefetinden kaynaklanan bu rötarla ve uygulanacak yeni ulaşım şekliyle ilgili bilgi hemen o esnada verilmiş ve bu şekilde aktarmayla gitmek istemeyenlere de paraları iade edilmiştir. Buna rağmen bazı yolcularımızın deniz otobüsünü terk etmek istememesi, "o sefer boş olduğu için buna aktarıyorsunuz" gibi şikayetleri, gecikmeden dolayı tepkileri ve eylemleri olmuştur. Bu şikayetlerin, yolcularımızı mağdur etmemek gayretiyle, bizim için çok daha yüksek maliyetli bir seçeneğe yönlendirme yapmamıza rağmen gerçekleşmesi bizi ayrıca üzmüştür. Bizim için yolcularımızın can güvenliği her zaman birinci önceliklidir. Bu güvenliği o hava şartlarında sağlayabileceğimiz tek imkan deniz otobüsü yerine hızlı feribot seferi olduğu için - dileyenlere bilet iadesi seçeneğini de sunarak - bu aktarmayı gerçekleştirmemiz bir zorunluluktur." 

Dün akşam Kabataş-Bursa seferini yapacak deniz otobüsü seferinin ertelenmesi nedeniyle, yolcularla görevliler arasında gerginlik yaşanmış, görevlilerle tartışan yolcular, aktarmanın yapılacağı Yenikapı İskelesi'ne giden deniz otobüsünden inmeyeceklerini belirterek, bir süre deniz otobüsünün içinde beklemişlerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.