İETT elektrikle taşımaya başlıyor

İETT elektrikle taşımaya başlıyor

Önümüzdeki hafta İETT bünyesinde seferlere başlayacağı duyurulan Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Elektra ile daha temiz çevre, daha sessiz trafik, daha düşük maliyet ve daha yüksek verimlilik sağlanacak.

Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar’ın tamamen elektrik ile çalışan otobüsü Doruk Electra yolcu taşımaya başlıyor. İlk olarakbugün başlayan Toplu Ulaşım Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Transist 2012 V. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’nda ziyaretçiler için otel ve fuar alanı arasında ring seferleri yapan Electra, önümüzdeki haftadan itibaren İETT bünyesinde deneme sürüşlerine başlayacak. 

2005 yılından bu yana alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalar yürüten Otokar’ın bu yıl içerisinde tanıtımını yaptığı yeni elektrikli otobüsü Doruk Electra, Türkiye’de ilk kez yolcu taşıyacak. İETT bünyesinde tarihi yarımadada farklı hatlarda yolcu taşımaya başlayacak olan Doruk Electra, İstanbul’a daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlayacak. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.