İftar sofrası Kırgızistan'da kuruldu

İftar sofrası Kırgızistan'da kuruldu

Bağcılar Belediyesi Kazakistan’ın ardından Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te iftar sofrası kurdu. İftara yoğun katılım Türkiye ve Kırgızistan’ndan çok sayıda kişi katıldı.

Bağcılar Belediyesi Kazakistan’ın Çimkent ve Amaata’de gerçekleştirilen iftar programlarının ardından üçüncü iftar sofrası bir başka Orta Asya ülkesi Kırgızistan’da kuruldu. Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te gerçekleştirilen programa yoğun katılım oldu. 

Alatoo Restaurant’ta gerçekleştirilen programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz katıldı. 

Kırgızistan’dan ise Dışişleri Bakanı Rustan Kazakbayev, Milli Eğitim Bakanı Kanat Sıdıkov, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkolov, Sebat Eğitim Kurulu Yönetim Kurulu başkanı Orhan İnandı katıldı. 
Program kapsamında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ata yurdunda, bir iftar sofrasında sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmeliyim” dedi. Uzun ayrılık yıllarının ardından aynı duyguları ve aynı inancı paylaşan kişiler olarak buluştuklarını ifade eden Çağırıcı, “Bu organizasyonlarda yeniden buluşmamıza büyük destek veren sayın bakanlarımıza, başta Bişkek Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı olan Çağırıcı, Birliğin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da yaptığı konuşmada, “Aslında ben burada kendimi kendi memleketimde gibi görüyorum. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Biz Anadolu’da siz Kırgızistan’da yaşıyorsunuz” dedi. 
BİŞKEK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İftar programı için Kırgızistan’da bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkolov’la karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı. Başkan Çağırıcı, yerel yönetim deneyim paylaşımı açısından çok önemli olduğunu vurgularken, Ömürkolov, “Dost ve kardeş ülke Türkiye’nin her zaman yardım ve deneyim paylaşımından onur duyacağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.