III. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu Kartal’da Yapıldı

III. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu Kartal’da Yapıldı

Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen “Üçüncü Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu” Kartal Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşti.

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi önünden saat 10.30’da başlayan koşu için, lisanslı koşucular, 26 Ocak 2013 Pazar günü Kartal'da buluştu.

Bu yıl  3’cüsü  düzenlenen Uğur Mumcu’yu  Anma Koşusu’na binlerce sporcu katılırken, Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünü anmak ve anısını yaşatmak için yapılan koşuya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Belediyesi Balkan Yardımcıları,Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, İstanbul Atletizm Hakemleri  Başkanı Ömer Ümit Sukat, İstanbul İl Atletizm Temsilcisi Salih Natur, İstanbul Atletizm  İl Temsilci Yardımcısı ve Uluslararası Atletizm Hakemi Zeki Yıldırım ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz "Uzun Soluklu Koşucu Uğur Mumcu" için koşu öncesi bir konuşma yaparak,  “Üçüncüsünü düzenlediğimiz Uğur Mumcu koşunda hava şartları çok kötü olmasına rağmen büyük bir katılım oldu. Bu katılım, organizasyonun düzgün olduğunun, atletizm federasyonun desteğiyle spor yapan insanların önündeki engelleri kaldırmanın göstergesidir. Yerel yönetici olarak da bu katılım bizi mutlu ve motive etti. Umuyorum Uğur Mumcu Koşusu’nun  dördüncüsünü güzel bir havada  yaparız ” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün startını verdiği Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na Genç Erkekler, Genç Kadınlar, Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Masterler , 70 yaş üstü ve bu yıl  ilk defa yapılan 80 yaş üstü kategorilerinde koşan atletler katıldı. Uğur Mumcu Anma Koşusu’nda, farklı spor kulüplerinden bireysel sporcular yerini aldı. 80 yaş üstü kategorisinde koşan Osman Yavuz kendi dalında birinciliği kazandı. Dereceye giren atletler için Kartal Uğur Mumcu Yaşan Kalitesi Yükselme Merkezi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na katılan ilk üç sıralamasına giren koşuculara, ödülleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından takdim edildi.

 Ödül töreninde tekrar söz alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Uğur Mumcu’nun adına yakışan bir organizasyon olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun adına yakışan bir yarışma oldu.  Bu organizasyonda görev alan Atletizm Federasyonu yetkililerine ve Kartal Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim. Uğur Mumcu Koşusu’nun bu yıl üçüncüsü tamamlanmış oldu. Hava koşullarının böyle olmasına rağmen katılımın yüksek ve coşku  içinde olması  bizlerin bu organizasyonun daha güzel, daha sağlam  ve daha iyi koşullarda yapılmasına doğru itiyor. Yarışmada sevinen oldu, üzülen oldu. Önemli olan yarışmaktır. Daha sonraki yarışmada ondan ders alıp birinci olmaktır. Olimpiyatlarda hedef nedir, daha iyi, daha yüksek dereceler almaktır. Bugün bu başarıyı sağlayamayanlar bir sonraki koşuda o başarıyı yakalayabilmeliler. Eğer 2020’de ülke olarak olimpiyatları biz yapacaksak bugünden hazırlıklara başlamalıyız. Gençler sizler çok önemlisiniz.  Olimpiyat şampiyonluğunu alın. 3.’üncü Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının sonunda sporcularla toplu  hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıralama şu şekilde oldu:

Büyük erkeklerde;
1-Alper demir
2-Cetene Alemi
3-Kefalet Bününse

Büyük Bayanlarda;
1-Ceylam Gökdemir
2-Lütfiye Kaya
3-Mevla Yıldız

Genç Bayanlarda;
1-Kübra Yemişli
2-Nazlı Çavuşoğlu
3-Başak Şanlı

Genç Erkeklerde;
1-Özcan Çifçi
2-İsmail Tilaver
3-Hüseyin Polat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.