İlk halk sofrası Kavaklı'da kuruldu

İlk halk sofrası Kavaklı'da kuruldu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı Mahallesi’nde verdiği iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek oruç açtı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ramazan ayında tüm mahallerle vereceği iftar yemeklerinin ilkini Kavaklı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Kurdurduğu halk sofralarında Kavaklı mahalle sakinleriyle bir araya gelen Işıklar, herkes gibi yemek sırasına girerek iftar saatinin gelmesini bekledi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyeleri ile AK Parti ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı iftar yemeğine Kavaklılılar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine yaklaşık 1000 kişi katıldı. 


IŞIKLAR; “HEM İNANÇLARIMIZA HEM DE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Gerçekleşen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ramazan ayı oruç ve ibadet aydır, Ramazan ayı binlerce yıldır gelişen devam eden bizi biz yapan bizi Türk ve Müslüman yapan en önemli aylardan en önemli geleneğimiz göreneğimizden biridir. Bu aylarda hepimizin bildiği gibi “Komşusu açken tok yatılmaz” anlayışı bizimdir. Bu sadece ve sadece bizim kültürümüzde vardır. Biz Silivri’de göreve geldiğimiz 3 buçuk yıldan bu yana, hiç kimseyi yatağına aç koymayacak düzenlemeyi yaptık. Gıda Bankamızla aramızda muhtaç olan, yalnız olan, kimsesiz olan kim varsa sadece Ramazan ayında değil yılın 12 ayında düzenli yardım yapıyoruz. Değerli hemşerilerim, yaşadığımız zorlukların, sıkıntılarımızın tek çözüm yolu birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Hem Müslüman hem de laik olan, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet ayakta duracaktır durmaya devam edecektir. Biz hem inançlarımıza hem de bu ülkeye, ilçemize sahip çıkacağız. İlçemizi aydınlık yarınlara götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu gücü sizden aldık ve size vermeye de devam edeceğiz. Silivri’yi aydınlık yarınlara taşımak konusunda inadımızı ve ısrarımızı sürdüreceğiz. Kavaklının sahip çıktığı bu değerlere biz de sahip çıkıyoruz. Bu vesile ile Ramazanınızı kutluyorum. Tuttuğunuz orucu, ettiğiniz duayı Allah kabul etsin. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayının yaşanması ve yaşatılması adına yapılan çalışmalar video sunum ile paylaşıldı. Işıklar iftar yemeğinin ardından kahvehaneleri ziyaret ederek, Kavaklılı hemşerileriyle sohbet etti. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.