İmplant Fiyatları

İmplant Fiyatları

İmplant Fiyatları

 

Özgüvenli  bir gülüş için diş estetiği, dişlerin dizilimi ve ağız içinde diş sayısının tam olması, yani ağız içinde eksiksiz dişlerin olması önemlidir. Gülüşü, estetik hale getirmek için birçok tedavi yöntemi vardır. Biz bu yöntemlerden implant tedavisi hakkındaki bilgileri sizin için derledik.

 

İmplant Tedavisi Nedir?

Bazı insanlar ağız ve diş sağlığıyla ilgili problemlere sahiptir.  Dişlerde çürük, diş ve diş etine bağlı ya da yaralanmalara bağlı diş eksiklikleri yaşanabilir. Diş kayıpları meydana geldiğinde de  diş implantı tedavi yöntemi kullanılır. Diş implantı, ağızda bulunan eksik diş tedavisinde kullanılan, çene kemiğine yerleştirilen titanyum malzemelerle üretilmiş, vidalama şeklindeki, hekimlerce tercih edilen, diş tedavisi yöntemidir. Dental implant olarak da adlandırılan diş implantı, dişin vida ile çene kemiğine sabitlenmesi nedeniyle  günlük hayatta  “vidalı diş” olarak da bilinir. Titanyum, vücut ile uyumlu olduğundan, implant tedavisinin başarısı yüksektir. Tek dişi eksik hastalardan, bütün dişleri eksik hastalara kadar uygulama alanı oldukça geniştir. Diş implantının, diğer tedavi yöntemlerinden farklı olarak, diğer dişleri etkilemez. İmplant diş uygulamasında dişler, doğal diş gibi görünür. İmplant uygulaması sosyal hayatı etkilemez. İmplant tedavisi, 18 yaş üzeri ve çene kemiğinin gelişimi tamamlanmış ve 18 yaşından büyük hastalar için çene kemiğinin dokusunun sağlığı analiz sonucunda her hastaya uygulanabilir. 

 

İmplant Tedavisinin Çeşitleri Nelerdir?

En çok bilinen ve uygulanan implant çeşidi, vidalı implant çeşididir. Ancak, İmplant tedavisinde kullanılan farklı  tedavi çeşidi bulunur. İmplant çeşidi implantın uygulanacak yere ve çenenin yapısına, dokusuna göre hekim tarafından belirlenir. Bazı implant çeşitleri aşağıdaki gibidir.

İmplant Çeşitleri;

·       Subperiostal İmplant: Diş kemiği üzerinden ölçü alınarak uygulanan  bir implant çeşididir. Bu implant çeşidinin en önemli avantajı, çiğneme şiddetini çenenin tamamına yayar.  Bu implant çeşidi çok fazla tercih edilmez.

 

·       Endosseöz İmplant: bir yada daha fazla diş kayıplarının olması durumlarında kullanılan bir türdür. Çene kemiğinin içine yerleştirerek uygulanan bir yöntemdir ve en sık tercih edilen implant türüdür. Üç farklı modeli bulunur. Bunlar;

-        Vida implantlar

-       Silindirik İmplantlar

-       Blade İmplantlar

 

·       Transosseöz İmplant: bu implant çeşidi, tüm çene kemiğine uygulanan implant türüdür. Bu çeşit, kemik boyundaki yetersizlik durumlarında kullanılır. Çok sık tercih edilen bir çeşit değildir, çünkü çok zahmetli ve zor bir çeşittir.

 

·       İntramukozal İmplant: burada kullanılan implantlar titanyum kaplamadır. Günümüzde çok tercih edilen implant çeşidi değildir.

 

·       Endodontik İmplant:  bu implant çeşidi, zayıf olan dişlerin sertleşmesinde kullanılır. Bu yöntem sayesinde güçlü bir altyapı oluşturur.

 

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İmplant tedavisinde, implantın kullanım süresini uzatmak ya da beraberinde oluşabilecek komplikasyonlara engel olmak için tedavi süresince ve tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır.  Bu kriterler;

·       İmplant tedavisi uygulandıktan sonra, yapılan bölgeye soğuk pres yapılması, hem yüzdeki şişmeyi engeller hem de yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

·       İmplant uygulanan bölgeye sert darbe almaktan kaçınmak gerekir.

·       Sert, kabuklu, yapışkan yiyeceklerden bir süreliğine uzak durmak gerekir.

·       Sigara, alkol tüketiminden uzak durmak gerekir.

·       Günlük ağız bakımı bu süreçte çok önemlidir. Bu nedenle günlük olarak, diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız bakım suyu kullanmak gerekir.

 

 

İmplant Tedavisinin Fiyatı Nedir?

İmplant diş tedavisinin fiyatları, implant tedavisi gördüğümüz kurumlara göre implant tedavisinin fiyatları değişiklik göstermektedir. Yani, implant tedavisi için özel muayenehanede farklı, diş hastanelerinde farklı ücret belirlenmektedir. İmplant tedavisi, diş eti etinde bulunan problemlerinin boyutuna, implant tedavinin uygulanacağı bölgeye, implant tedavisi uygulanacak diş sayısına ve ağız içinde bulunan problemlere göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden de, bu gibi durumlara göre implant tedavisinin, fiyat politikaları değişiklik göstermektedir. Daha ayrıntılı tedavi yöntemleri ve bu tedavi yöntemlerinin ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için ziyaret edebilir ve size uygun en doğru diş tedavisi işlemini tercih edebilir ve ödemenizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.