İnönü randevu vermediği muhtarlarla sahalara inme kararı aldı

İnönü randevu vermediği muhtarlarla sahalara inme kararı aldı

Şişli’deki muhtarlara randevu dahi vermeyen Hayri İnönü’nün muhtarları Pazartesi günü belediyeye çağırmasının arkasında; İnönü’nün 2019’daki yerel seçimde tekrar aday adayı olmak istemesinin yattığı ifade ediliyor.

İnönü iki yıldır randevu dahi vermediği Şişli Muhtarları ile nihayet Pazartesi günü bir araya gelme kararı aldı. İnönü’nün bu kararının arkasında asıl yatan nedenin de muhtarları davet ettiği gündem konusundan anlaşıldı.

İNÖNÜ YEREL SEÇİM STARTINI VERDİ

İnönü muhtarları davet nedeni olarak muhtarlarla birlikte halkı gezmek olduğu ifade edilince İnönü’nün son zamanlarda yakınlarına 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday adayımım demesi de eklenince bu değişikliğin asıl nedenin seçim hazırlığı olduğu anlaşıldı.   

TEKİN İNÖNÜ’YE TV ŞİŞLİ EKRANINDAN SORMUŞTU

Tv Şişli ekranlarında Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin muhtarlarında olduğu bir ortamda Hayri İnönü’ye muhtarların kendilerinden randevu alamadıklarını sormuştu. İnönü’de kendisinin sürekli olarak muhtarlarla görüştüğünü söylemişti. Sonrasında da İnönü’nün bu ifadesi üzerine tekrar randevu isteyen muhtarlara İnönü yine randevu vermemişti.  

İNÖN İKİ YILDIR MUHTALARI MUHATAP ALMAMIŞTI

İnönü iki yıldır kendisi gibi halkın oylarıyla seçilen muhtarlara bir türlü randevu vermiyordu ve muhtap olarak kabul etmiyordu.

Kaldı ki; Şişli’ye hizmet etmek amacıyla Şişli Belediye Başkanlığı’na talip olan İnönü, talip olduğu görev için ve hizmetlerin temel başlangıç ayağı olan mahalle muhtarlarına karşı iki yıldır sergilediği bu tutum bir türlü anlaşılamıyordu.

MUHTAR HİZMET ALABİLMEK İÇİN BELEDİYEYİ ŞİKÂYET ETMİŞTİ

Muhtarlarla görüşüyorum diyen İnönü’yü yaşanmışlıklar da yalanlıyordu. Hatta öyle bir hale gelinmişti ki; bir muhtar hizmet alabilmek için Şişli Belediyesi’ni Şişli Kaymakamlığı’na ve İstanbul Valiliği’ne şikâyet eder hale gelmişti.  

MUHTARLAR GERÇEK ŞİŞLİLİDİR

Bir mahalleli yaşadığı sorunu gece gündüz demeden ilk mahalle muhtarı ile paylaşır. Halka hizmet etmek isteyen bir belediye başkanının da ilk başvuracağı yer normal şartlarda mahalle muhtarı olması gerekir. Bir muhtar yıllardır Şişli’de oturan ve tüm mahalle halkını ailesi ile birlikte birebir tanıyan kişidir.

Buna bir de Şişli’yi yönetenlerin Şişli’yi tanımaması da eklenince artık gidilebilecek ilk ve tek makamda muhtarlar kalmasına rağmen bunun gerçekleşmemesi düşündürücü bir hal alıyordu.  

İNÖNÜ’YE KARŞI SABIRLAR TÜKENMEYE BAŞLAMIŞTI

Şişli’de yaşayan gerek vatandaşlara gerekse de sivil toplum örgütlerine ve muhtarlara dahi iki yıldır randevu vermeyen İnönü’nün bu tutumuna karşılık artık sabrın son raddeye gelmesine neden olmuştu.

İNÖNÜ YAKIN ÇEVRESİNE TEKRAR ADAY ADAYI OLACAĞIM DEDİ

Tüm bu gelişmelere rağmen İnönü son günlerde yakın çevresine 2019 yerel seçimlerine tekrar aday adayı olacağını ifade etmeye başlamıştı.  

İNÖNÜ İKİ YILDIR YAPMADIĞI YATIRIMI ŞİMDİ YAPABİLECEK Mİ?

Şişli’nin siyasi çevrelerince bu değişikliğin asıl nedenin arkasında İnönü’nün 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday adayı olacak olmasının yattığını kesinleştiğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

İki yıldır Şişli’ye ve Şişliliye siyasi veya hizmet olarak bir yatırım yapamayan İnönü’nün bundan sonra bir yatırım yapıp yapamayacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.