İnönü: ‘Söylediğimi yapmayan o koltukta oturamaz’

İnönü: ‘Söylediğimi yapmayan o koltukta oturamaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan her türlü desteği aldığını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ‘Söylediğimi yapmayan o koltukta oturamaz’ diyerek istifa etmeyeceğini net bir dille ifade etti.

İNÖNÜ: “İSTİFA ETMİYORUM”

Hayri İnönü’nün yaptığı açıklamalar belediye başkanı olduğundan bu yana hiç bu kadar net olmamıştı. İnönü; “Genel Başkan gerekeni söyledi. Kimi desteklediği de ortada. Ben görevimin başındayım, ayrılmaya da niyetim yok” diye konuştu.

“İŞİN BOYUTLARI ÇOK FARKLI”

Emir Sarıgül ile önceki gün konuştuğunu söyleyen İnönü,” Görünürde ortalık süt liman... Ancak işin boyutları biraz farklı gibi. Perde arkasında neler olduğu ortada” dedi.  

 

KARŞI ÇIKAN İHRAÇ EDİLECEK

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan her türlü desteği aldığını söyleyen İnönü, belediyede ikinci devrimi yapmaya hazırlanıyor. CHP’den “İstediğin birim müdürünü al, istediğini ata. Buna karışanı ihraç ederiz” desteği alan İnönü, bununla ilgili olarak da, “Belediye birimlerinde görev yapan müdürler başkanın isteklerini yapmak zorundadır. Benim istediklerimi yapmayan birim müdürü çeker gider. Gerekeni yapacağımı herkes bilsin” şeklinde konuştu.

EMİR SARIGÜL İSTİFA EDERSEİNÖNÜ KABUL EDECEK

İnönü; “Emir Sarıgül ile görüşüyoruz. Dün de görüştük. Aramızda sorun yok gibi gözüküyor. Ancak perde arkası da ortada. Yapılmak istenenler de ortada. İstifa haberleri çıktıktan sonra konuştuk. İstifa tek taraflı olan şeydir” diyerek Emir Sarıgül’ün istifa etmesi durumunda da istifasını kabul edeceğinin mesajlarını verdi.

GENEL MERKEZDEN İNÖNÜ’YE AÇIK DESTEK

CHP genel merkezi, Şişli’de Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki yetki tartışmasında İnönü’nün yanında oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Hayri İnönü’yle ilgili yaptığı açıklamaların ardından MYK toplantısı sonrasında yapılan özel toplantıda da İnönü’ye tam destek çıktı.

İNÖNÜ’YE İSTEDİĞİNİ GÖREVDEN AL

İnönü’ye açık açık, “İstediğin birim müdürünü al, istediğini ata. Biz senin arkandayız. Eğer senin atadığın kişiye karşı bir müdahale daha olursa o kişiyi partiden ihraç ederiz ” desteği verildi.

İNÖNÜ’YE KARŞI ÇIKANLAR GÖREVDEN ALINACAK

Görev aşkıyla işimin başına döndüm. Şimdi birim müdürleriyle bir toplantı yapacağım. Onların yapmasını istediğim şeyler olacak. Belediye başkanının söylediklerini yapmayan kişi o koltukta oturamaz” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.