İnönü yine kendi ekibi tarafından ‘Satış’ a getiriliyor

İnönü yine kendi ekibi tarafından ‘Satış’ a getiriliyor

Hayri İnönü’nün talimatıyla başlatılan etkinlik sona ereli bir ay oldu ama günü geçmiş biletler Şişli Zabıtası tarafından ‘Satış’a devam ediliyor.

AMAÇ SPORA DESTEK İDİ
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Şişli’deki spor kulüplerine destek olmak amacıyla Şişli Kulüpler Birliği ile birlikte geçtiğimiz ay kendisinin, Şişli’deki tüm spor kulüplerinin ve spor severlerin de katılımıyla görkemli bir etkinlik düzenlemişti.

GECEDEN KULÜPLER DESTEK ALAMAMIŞTI
İşin ilginç tarafı bu gece sonunda Şişli’deki 14 kulübün içerisinde Halide Edip Adıvar Spor Kulübü hariç hiç bir kulübün destek alamadığı ortaya çıkmıştı. Halide Edip Adıvar Spor Kulübü de cüzi bir destek alabilmişti.

İNÖNÜ BİLET SATIŞLARI BİTTİ DEMİŞTİ
Şişli Kulüpler Birliği Başkanı Bülent Zent gerek Uğur Gazi Yorgun’a gerekse de Hayri İnönü ile görüşmesi sonucunda elde edilen gelirin çok az olduğunu ifade etmişti.  
Bunun üzerine Başkan Bülent Zent’e bilet satış gelirlerinin bu kadar olduğu başkada bir ödemenin gelemeyeceği söylenmişti.

BELEDİYE VE KÜLÜPLER ‘SATIŞ’ A GELDİ
Bu görüşme sonunda gençlerimizi kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran spor kulüpleri ne yapacaklarını kara kara düşünürken Şişli’deki saadet zincirini kuranlar ise bilet satmaya devam ediyor.
Hayri İnönü’nün bilet satışlarının bittiğini söylemesinden sonra geçen 1 aydır Şişli Zabıta ekiplerinin hala bilet sattığı ortaya çıkması Şişli Belediyesi’nin geldiği noktayı ortaya koyuyor.

OLAYI BİLET SATILANLAR DEŞİFRE ETTİ
Zabıta tarafından ısrarla bilet satılmaya çalışan bir firma gazetemizi aradı. Bunun üzerine bizde bir taraftan konuyu derinlemesine araştırırken diğer taraftan da Şişli Belediyesi yetkililerini aradık ama hiç bir muhatap bulamadık.

BELEDİYEDE MUHATAP BULAMADIK
Bunun üzerine Şişli Kulüpler Birliği yöneticileri ile görüştük. Olan olayları anlattık. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen zabıtanın bilet satışına hala ısrarla devam edince ve birkaç firma da aynı durumdan şikayetçi olunca haber yaparak bu ‘Satış’ı bozma ihtiyacı hissettik.

BİLET SATILIYORDU AMA FİRMALAR BİLETLERİ ALMIYORLARDI
Yaptığımız araştırmayı derinleştirince ilginç detaylar ortaya çıktı. 
Şişli Zabıta ekipleri bir firmaya belirli adet bilet satıyor. Fakat firma sahibi benim o geceye gelme şansım yok diye biletleri alma ihtiyacı duymuyor. Ayrıca bu durum da sadece bu firmaya özel değil. Bunun gibi başka firmalarda da benzeri durumlar söz konusu.

BELEDİYEDEKİ BİLET VURGUNUN BOYUTU MERAK EDİLİYOR
Şimdi Şişli Belediyesi’nin bu gece için kaç adet bilet satıldığı ve ne kadar para toplandığı merak ediliyor. Bu bilet satış işinin kontrolünü kimin sağladığı ve neye göre kontrol yapıldığı da merak edilenler arasında. 

BİLET SATIŞLARI HANGİ MEVZUATA GÖRE YAPILDI
Bu gece için imar, zabıta ve ruhsat müdürlüklerine belediye ile işi olanlara bilet sattırılma talimatının verilmesi hangi kanun ve akla istinaden yapıldı.

BU GELİŞMELERLE BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Biletler kimler tarafından satılıyor? Bilet fiyatları nasıl belirleniyor? Biletlerin üzerinde neden fiyat yazılmıyor? Bu biletler kimlere nasıl satılıyor? Bilet satın alan firmalara ne imkanlar sağlanıyor? Bilet almayan firmalara neler yapılıyor? Bu bilet satışları kanunun hangi maddelerine göre yapılıyor?

BELEDİYEDE O BİRİM YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI
Belediye’nin bilet satışlarının yapıldığı müdürlüklerden sorumlu olan başkan yardımcıları geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından görevden uzaklaştırılmışlardı. Tüm bu gelişmeler Şişli Belediyesi’ndeki yaşanan olayların bitmeyeceğinin de göstergesi oluyor.

BU OLAYLARIN YENİ YÖNETİM DÖNEMİNDE OLMASI DA DİKKAT ÇEKİCİ
İşin ilginç tarafı ise bu işlerin Hayri İnönü’nün oluşturduğu yeni yönetim döneminde yapılıyor olması.

ŞİŞLİ’NİN PROBLEMİ YÖNETİMSEL
Bu durum ve yaşanan bu olaylar da asıl problemin Şişli Belediyesi’nde yöneticilerin  değil bu yöneticileri seçen ve doğrudan Hayri İnönü’nün yönetimsel problemlerinden kaynaklandığı yorumlarına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.